menu Home
AndorraEsports

AM.- L’FC Andorra haurà d’abandonar l’Estadi Nacional la temporada vinent

Ràdio Valira | 28 de setembre de 2023

Andorra la Vella.- El Futbol Club Andorra haurà d’abandonar l’Estadi Nacional la temporada vinent. Així ho ha assegurat aquest dijous el secretari d’Estat d’Esports, Alain Cabanes, al programa ‘Avui serà un bon dia’ de Ràdio Nacional. Tal com ha explicat, el pressupost del Govern per al 2024 preveu una partida per al canvi de gespa per tornar a col·locar una d’artificial i afavorir així que la puguin utilitzar diferents esports.

Així doncs, Cabanes ha assegurat que l’FC Andorra “haurà de buscar un altre camp”, ja que la gespa de l’estadi “no s’adequarà a les condicions que demana la lliga”. El canvi de gespa, per tant, es farà tot just finalitzi la temporada present amb l’objectiu que sigui un estadi “polivalent”. El secretari d’Estat també ha manifestat que l’únic que s’està fent és complir la data fixada i ha refermat que aquesta “no és ajornable”:

Posteriorment, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha refermat les paraules de Cabanes i ha posat en relleu que “ens consta que el FC Andorra està mirant la viabilitat de fer aquest nou estadi que els ha de garantir la continuïtat a la lliga espanyola”. En aquest sentit, ha dit que fins que el nou estadi no sigui una realitat, el club està “buscant les possibilitats d’un camp alternatiu dins o fora d’Andorra”.

De fet, la possibilitat que l’equip tricolor disputi els seus partits fora del Principat cada vegada agafa més força, especialment tenint en compte els terminis per a la creació d’un nou estadi amb les característiques que exigeix LaLiga. Sobre aquesta possible marxa de l’equip, Bonell ha explicat que “no és el millor ni el més desitjable”, tot i que “al Govern no li correspon avançar les negociacions que ells puguin estar establint”.

La ministra també ha apuntat que des que ostenta el càrrec “hem parlat diverses vegades amb l’Andorra i m’he reunit amb representants de la LaLiga i és veritat que hi ha la voluntat de buscar una alternativa i de construir un estadi nou”. Amb tot, ha tancat la porta de manera definitiva a la possibilitat de prolongar un any més el conveni per tal que els tricolors puguin continuar jugant una temporada més a l’Estadi Nacional. “Ni ens ho hem plantejat”, ha sentenciat.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play