menu Home
Andorra

CM.- El Govern aprova les noves tarifes d’odontologia

Ràdio Valira | 30 de març de 2023

Andorra la Vella.- El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de Salut en funcions, Albert Font, el decret de modificació del reglament de nomenclatura general d’actes professionals, procediments i pròtesis de la CASS pel que fa als actes d’odontologia, que afectaria a procediments com les fèrules de descàrrega o la fluorització de les fissures. El resultat d’aquesta revisió se suma a l’augment de les tarifes tant de les consultes de dentista com de les pròtesis fixes i mòbils que ja va aprovar-se el 8 de març d’enguany.

Cal recordar que la darrera revisió de la nomenclatura dels actes d’odontologia va fer-se el 2014, motiu pel qual, el Govern ha considerat necessari adaptar-la, modificant les descripcions d’alguns d’ells i creant-ne de nous per incloure més serveis. Aquesta actualització s’ha dut a terme conjuntament entre els tècnics de la CASS i representants del Col·legi d’odontòlegs i estomatòlegs d’Andorra (COEA), després que tant el cap de Govern com el ministre de Salut hagin mantingut també reunions amb representants del COEA. El Consell d’Administració de la CASS va tractar aquest punt en la seva darrera sessió i van fer-ne un informe favorable.

Actualització de les tarifes de desplaçament per motius mèdics

El Govern ha aprovat, també aquest dimecres en reunió de consell de ministres, la modificació del reglament que regula les prestacions de reembossament de les despeses de desplaçament i d’allotjament per rebre assistència sanitària fora d’Andorra. Mitjançant aquest Decret, s’actualitzen les tarifes del taxi individual –el que s’utilitza per als desplaçaments per dur a terme radioteràpia– amb un increment del 4,80% respecte a les existents (el mateix percentatge que s’ha aplicat a l’increment de tarifes del taxi ordinari interurbà), mentre que les despeses per allotjament i àpats s’han augmentat d’acord amb l’augment de l’IPC, un 7,1%. Aquestes despeses es cobreixen per al pacient i l’acompanyant segons casos establerts.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play