menu Home
Andorra

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany recuperen la cavalcada conjunta

Ràdio Valira | 29 de desembre de 2022

Andorra la Vella.- Queda tot just una setmana perquè el país torni a viure una de les nits més màgiques de l’any amb la cavalcada dels Reis Mags d’Orient. Aquest any la tarda del 5 de gener la rua tornarà a recórrer el centre d’Escaldes-Engordany i d’Andorra la Vella, una desfilada que començarà a les 18.30 hores i que implicarà prop de 500 persones.

La rua s’iniciarà a Escaldes-Engordany i acabarà a Andorra la Vella. Pel que fa a Escaldes-Engordany, per primer cop la cavalcada recorrerà tot l’eix comercial (des de l’Església fins al carrer de la Unió): sortirà des de la plaça dels Dos Valires i passarà pels carrers Esteve Albert i Josep Viladomat i les avingudes de les Escoles i Carlemany. El seguici entrarà a Andorra la Vella pel carrer de la Unió i recorrerà l’avinguda Meritxell en direcció a les places Rebés i Príncep Benlloch per acabar a la plaça del Poble cap a les 20.30 hores, on s’habilitarà el Palau Reial perquè Ses Majestats rebin els infants.

La cavalcada de Reis l’organitzen el Comú d’Andorra la Vella, la Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany (UPTEE) i el Comú d’Escaldes-Engordany. Enguany hi participaran 17 carrosses amb personatges de l’imaginari infantil, com protagonistes del món del cinema i la literatura. A més, els més menuts podran descobrir una nova figura en una de les carrosses que acompanyarà els Reis.

Les carrosses del Patge Reial i de Ses Majestats d’Orient estaran custodiades per col·laboradors amb capa daurada. La resta estaran animades, cadascuna, per una vintena de participants i comptaran amb un equip de deu persones que n’assumiran la seguretat i l’acompanyament.

També hi participaran grups d’animació amb disfresses de personatges d’actualitat. Un col·lectiu de més 50 persones, entre membres de l’organització conjunta i responsables de carrossa completarà el volum d’efectius mobilitzats.

Els infants que vulguin donar la carta al Patge Reial, ho podran fer el dimecres 4 de gener a partir de dos quarts de set de la tarda, seguint el mateix recorregut que la cavalcada del diumenge. El mateix dia 5, a les 12 hores, el Carter Reial recollirà les cartes dels nens a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play