menu Home
AndorraSuccessos

La llogatera de l’edifici d’Escales Engordany guanya la causa contra “TheGrefg”

Ràdio Valira | 29 de febrer de 2024

La llogatera que viu des de fa dècades a l’edifici d’Escales Engordany, que fins ara era propietat del youtuber David Cánovas, conegut com a “TheGrefg”, ha guanyat la causa. I és que el Tribunal Superior ha fallat al seu favor i a més reclama condicionar novament l’immoble.

L’advocat de la inquilina, Pere Cristòfol, ha explicat aquest matí al programa “Avui serà un bon dia” de Ràdio Nacional d’Andorra, que la resolució era previsible tenint en compte els termes de la demanda.

En revocar una primera sentència de la Batllia, no només ha aturat el desnonament de la padrina de 80 anys, sinó que ara el nou propietari de l’edifici haurà de col·locar-hi novament els tancaments, les finestres i restablir el subministrament d’aigua corrent. Qüestionat sobre el canvi de mans de la propietat, Cristòfol s’ha mostrat escèptic: “No hi havia hagut cap notícia en cap dels dos procediments judicials, ni en el procediment d’execució respecte a que hagués canviat la propietat de l’edifici. Si entre el 18 de gener es diu que aquest senyor s’ha venut l’edifici i en data d’avui encara no s’ha pogut estructurar, sóc molt escèptic al respecte”.

El Tribunal Superior considera que la dona s’ha trobat en una situació d’indefensió i que els arguments defensats pels advocats del Youtuber no són suficients com per executar el desnonament.

Seguint la cronologia dels fets, recordem que “The Grefg” va comprar l’immoble l’any 2020, i fa fora als llogaters, amb l’excepció de la padrina que té un contracte de lloguer verbal. Aquesta, i seguint les indicacions del seu advocat acaba portant el cas a la justícia. Al 2021, la Batllia ja li va donar la raó, però l’aleshores propietari, va apel·lar la sentència i posteriorment va demanar el desnonament de la llogatera. El Tribunal de Corts li va donar la raó, però ara el Superior ho ha desestimat.

Aquesta podria ser la resolució definitiva, tot i que el nou propietari encara té l’opció de recórrer al Tribunal Constitucional.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play