menu Home
AndorraEconomiaEsports

El Govern avança el pagament d’una part de les subvencions a les federacions esportives

Ràdio Valira | 18 de gener de 2024

Amb l’objectiu de facilitar el funcionament de les federacions esportives, el Govern ha decidit en la sessió de consell de ministres d’aquest dimecres avançar a finals de gener el pagament a les federacions esportives part de la subvenció prevista per al 2024. L’import de l’avançament ascendeix a un total de 2.196.813,31 euros.

D’aquesta manera, el Govern facilita la liquiditat de les federacions durant els primers mesos de l’any, per tal de fer front a les despeses previstes per al desenvolupament de les seves activitats amb els esportistes federats. Fins ara, el primer pagament s’efectuava a finals del primer trimestre.

El càlcul d’aquest avançament s’ha fet en referència amb l’import atorgat a cadascuna de les federacions en la convocatòria del 2023, avançant set dotzenes parts de la subvenció rebuda el darrer any. Un cop es resolgui la convocatòria per a les subvencions corresponents al 2024, que té una partida prevista al pressupost de 4.318.381,70 euros, les entitats esportives rebran la diferència entre l’import atorgat pel 2024 i el rebut en aquest primer avançament.

Aquest canvi en el calendari de pagament de les subvencions correspon al compromís contret per la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i el secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, amb les federacions esportives durant la presentació el setembre del 2023 de les línies estratègiques del ministeri per a enguany.

A més, per primer cop, el Comitè Olímpic Andorrà també rebrà un avançament, també de set dotzenes parts, calculat en funció de la seva previsió de despesa per aquest any 2024 i no per la subvenció rebuda el 2023, ja que les seves necessitats varien segons els esdeveniments esportius que celebren cada any.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play