menu Home
AndorraSocietat

Grandvalira no preveu un impacte significatiu en el turisme israelià

Ràdio Valira | 27 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- Grandvalira Resorts no preveu un impacte en l’arribada de turistes israelians de cara a la temporada d’esquí arran del conflicte bèl·lic amb Palestina. Segons ha confirmat el director general del domini, Juan Ramón Moreno, durant la inauguració de la 44a edició de la Fira d’Andorra la Vella, a hores d’ara el mercat israelià “pensa operar amb normalitat” i, de fet, “les reserves als hotels són les d’una temporada normal”. Tot i això, ha assegurat que, lògicament, i donada la situació en aquest territori, “hem de ser molt prudents perquè les coses poden canviar de manera molt ràpida”.

La visita d’aquesta població a les instal·lacions de Grandvalira Resorts formen part dels entre 10.000 i 15.000 forfets que el domini esquiable ven cada temporada. En aquest sentit, Moreno ha posat en relleu que gràcies a la fira, on s’ofereixen descomptes per a residents, s’acostuma a vendre entre el 10% i el 15% del total de passis de temporada. Tant és així que, tal com ha recordat, durant l’edició de l’any passat la fira va ajudar a vendre al voltant dels 1.300 forfets.

Per a aquesta temporada d’hivern, a més, Grandvalira presenta novetats importants. Malgrat que es preveu una presentació pública detallada en breu, Moreno ha avançat que s’habilitarà el nou remuntador de sis places a Arinsal, que gaudirà d’una capacitat més elevada “i ens ajudarà de cara a les inversions que tindrem l’any vinent” amb la unió de Pal i Arinsal, i després una nova zona a Canillo amb un remuntador de quatre places i tres noves pistes que “ens donaran cinc quilòmetres addicionals esquiables”. Una altra de les novetats, en aquest cas per a residents, serà la garantia de neu gràcies als dos nous canons que s’instal·laran a la zona del Pla de les Pedres i des de la zona del Tarter també donaran suport a l’altre sector.

Pel que fa a la situació actual de l’aigua, Moreno ha assegurat que es disposa de la suficient per garantir la presència de la neu durant tota la temporada i no haver-ne de produir d’artificial. Finalment, també ha avançat que Grandvalira Resorts està “en la fase final de les negociacions” per poder repetir l’esdeveniment de música electrònica Elrow. “Esperem anunciar-ho en breu”, ha conclòs.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play