menu Home
AndorraEsports

Escaldes-Engordany celebrarà la festa de Ràmio el 8 de juliol

Ràdio Valira | 3 de juliol de 2023

Escaldes-Engordany.- El comú d’Escaldes-Engordany ha fixat nova data per a la segona Festa de Ràmio després que s’hagués d’anul·lar el passat juny pel mal temps. Finalment, serà dissabte vuit de juliol. Una jornada que estarà farcida d’accions divulgatives i lúdiques amb l’objectiu de passar un dia a Ràmio i conèixer els seus voltants.

 

La segona festa de Ràmio s’iniciarà a les 9 hores i hi haurà un curs d’etnobotànica. Una ocasió única per conèixer, de la mà d’entesos sobre la matèria, tota la flora i plantes remeieres que es troben pel camí fins a arribar al destí.

 

Paral·lelament, a les 10 hores l’entitat Velles Cases Andorranes durà a terme una xerrada i a les 11 hores es donarà pas a un seguit de jocs de pistes que serviran per agafar gana per la botifarrada que tindrà lloc a posteriori. Un dinar popular que estarà amenitzat amb música.

 

Aquesta serà la festa oficial que donarà per encetada una nova temporada a Ràmio. No obstant això, les activitats a Ràmio ja han donat el tret de sortida. La primera d’elles va ser el primer retir de ioga que va generar molt d’interès entre les aficionades a aquesta pràctica que connecta cos, respiració i ment.

 

Aquesta mateixa setmana, Ràmio acollirà els 10 joves voluntaris que participaran en el projecte de voluntariat nacional que ha escollit la UNESCO i que s’acull sota el nom El patrimoni mundial andorrà en mans dels joves. Recordem que el projecte del Comú d’Escaldes-Engordany ha estat una de les 76 propostes aprovades per l’entitat a escala internacionals i que tenen com a denominador comú, entre altres, estimular el voluntariat entre els joves de 18 a 30 anys i conèixer el patrimoni.

 

Una altra novetat important és que els ecoguardes de la borda de Ràmio podran vendre begudes i aperitius als visitants perquè gaudeixin d’una estona de relaxament després de l’exercici físic realitzat. Una acció que el Comú ha volgut dur a la pràctica després de les propostes de millora que va rebre per part dels visitants de l’any passat.

 

Les activitats a Ràmio finalitzaran cap a finals de setembre.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play