menu Home
AndorraSocietat

Sant Julià destina un dels horts socials del Dau i del Ganxo a un projecte de recerca de l’UdA

Ràdio Valira | 29 de març de 2023

Sant Julià de Lòria.- Sant Julià de Lòria ha celebrat un any més l’entrega de claus dels horts socials del Dau i del Ganxo a la gent gran de la parròquia en un acte que ha tingut lloc aquest dimarts a la Llar de Lòria. En aquesta ocasió, s’han repartit 21 parcel·les -les mateixes que en l’edició anterior- i una d’elles s’ha cedit a estudiants de la Universitat d’Andorra (UdA) per tal que duguin a terme un projecte de recerca. Concretament, tal com ha explicat el cònsol major lauredià, Josep Majoral, els estudiants volen tirar endavant el conreu d’un hort en el qual, mitjançant la robòtica, mesuraran paràmetres com ara la humitat o les temperatures i duran a terme tasques d’anàlisi dels resultats obtinguts.

A més a més, el cònsol ha destacat que dins d’aquest projecte “també hi ha una part solidària”, ja que els aliments que aconsegueixin cultivar els joves se cediran al rebost solidari de Càritas parroquial. D’aquesta manera, Majoral ha volgut destacar la implicació dels joves en el projecte dels horts socials i el fet que es converteixi en una activitat intergeneracional. “Per a mi és el factor més important que aporta aquesta iniciativa”, ha dit.

Pel que fa a la gent gran, també ha volgut destacar la importància de seguir apostant com a corporació pels horts socials i ha agraït, un any més, la cessió dels terrenys a la Fundació Reig. “Gràcies a ells aquesta gent gran, i no tan gran, pot gaudir d’un espai on socialitzar, fer salut i alimentar-se de manera saludable”, ha explicat.

Amb les claus dels horts ja a la mà, les padrines i els padrins de Sant Julià visitaran demà els terrenys per tal de recordar el funcionament dels horts i visitar ‘in situ’ les parcel·les on cultivaran els aliments. El comú ja s’ha encarregat de condicionar els horts perquè puguin ser conreats, d’habilitar les mànegues perquè puguin regar els cultius i de facilitar tot el material necessari per al projecte. Es preveu, per tant, que l’activitat comenci de manera imminent, entre finals de març i principis d’abril, i que s’allargui, aproximadament, fins a finals de setembre i principis d’octubre.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play