menu Home
AndorraEducació

La salut mental dels joves és la protagonista de l’inici del curs escolar

Ingrid Monreal | 8 d'octubre de 2024

La importància del benestar emocional entre els infants i els adolescents en l’àmbit escolar ha estat una de les fites que ha marcat el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, com a prioritàries, durant l’acte d’inici del curs escolar 2024-2025.

És per això, que aquest dilluns, la sala polivalent del Prat del Roure ha acollit una conferència a càrrec de la metgessa psiquiatra i cap de l’àrea de salut mental juvenil de Sant Joan de Déu, Montserrat Dolz; una xerrada dirigida al professorat que ha posat l’accent en el benestar emocional dels infants i els joves, especialment, en l’entorn acadèmic. “És fonamental parlar del benestar i del malestar, així com de les eines que tenim per enfortir-nos i esdevenir més resilients. No es tracta de preocupar-se, sinó d’estar ocupats i encoratjats” ha apuntat, Dolz.

En aquest sentit, Dolz ha subratllat que el benestar dels joves està relacionat amb els seus resultats acadèmics, i ha suggerit que estem excessivament sobreprotegits i cuidats. “Un infant o un jove en una situació de benestar, capacitat i motivació, inexorablement mostrarà les seves millors versions i habilitats” ha comentat, Dolz. “Això no vol dir que pensem que hi ha un problema molt greu, com si haguéssim empitjorat. Potser estem excessivament sobreprotegits i cuidats. El que toca és sentir el repte, tornar a desvetllar-nos” ha afegit, la metgessa psiquiatra, qui ha posat en dubte que s’estigui posant l’atenció en els aspectes correctes.

Un altre aspecte que ha destacat la metgessa en el marc de la conferència és les relacions interpersonals: “També hauríem d’atendre com ens relacionem amb els altres, quina xarxa social real tenim. S’aprèn a relacionar-se amb el món practicant i, en un món on practiquem poc les relacions interpersonals, a vegades acabem fallant en altres aspectes” ha afegit, la cap de l’àrea de salut mental de Juvenil de Sant Joan de Déu.

Al seu torn, el ministre Baró ha destacat durant la importància d’apostar per models socials, personals i educatius que enforteixin la resiliència i ajudin infants i joves a afrontar adversitats com a reptes.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play