menu Home
AndorraEsports

Laura Orgué deixa la coordinació de l’esquí de fons de la FAE

Ingrid Monreal | 7 de maig de 2024

La coordinadora de la secció d’esquí de fons, Laura Orgué, deixa la Federació Andorrana d’Esquí de cara a la pròxima temporada i la substituirà Xabier de Val, actual entrenador femení de fons. Ho hem sabut aquest dilluns, durant l’acte de presentació del balanç de la temporada 2023-2024. Orgué, però, continuarà vinculada a l’entitat com a membre de la junta.

Durant l’acte, s’han posat en valor les fites aconseguides pels diferents fondistes de la FAE, en particular l’actuació de Gina Del Rio, que valorava la temporada, fent especial esment als mundials de Planica, a Eslovènia. “Ara ve una pujada de categoria” ha afirmat Del Rio, la qual ja va tastar a la Copa del Món, on va poder puntuar per primer cop. “No tinc pressió externa, però si la que jo mateixa em fico” ha al·legat. El pròxim pas és preparar-se per al setembre i assolir una quarta part de la que ha sigut “la millor temporada de la meva vida”.

Al seu torn, Irineu Esteve, ha valorat positivament la seva associació amb l’equip Noruec Aker, i tot i que aquesta temporada s’ha vist obligat a aturar-se per la lesió que pateix a l’esquena, espera afrontar la propera en plenes condicions. “Els resultats no reflecteixen les sensacions bones que he obtingut, però espero poder donar tot de mi a partir de setembre” ha reflexionat Esteve. Cal remarcar que l’esquiador està en tractament conservador en referència a les molèsties i no descarta haver de passar per quiròfan, si fos necessari.

L’altra damnificada per les lesions ha estat Carola Vila. Amb unes conseqüències més greus, la tricolor, conjuntament amb l’entrenador De Val, van haver de prendre la decisió de no competir a partir del mes de gener a causa dels aspectes físics i psicològics. Ara però, se sent recuperada i amb bones sensacions. “Tinc ganes de reprendre la temporada i a veure si podem trobar bons ‘feelings’ durant la pre” ha declarat. Amb tot, és coneixedora que la decisió “era molt necessària perquè mentalment i físicament estàvem saturats, feia molts dies que el meu cos demanava un descans”.

La voluntat de Vila doncs, és similar a la dels seus companys de disciplina: poder donar el màxim en el seu retorn a la competició.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play