menu Home
AndorraEsports

Íria Medina, guardonada amb el 27è Premi Internacional Matteo Baumgarten

Ràdio Valira | 18 d'abril de 2024

L’esquiadora Íria Medina ha estat guardonada amb el 27è Premi Internacional Matteo Baumgarten, que compta amb el suport de la federació internacional d’esquí. Des de la FAE valoren aquest premi, com una prova més que confirma el bon funcionament de la combinació entre l’esquí i l’estudi que duu a terme conjuntament amb Govern, a través del programa Esquí Estudi Batxillerat Esportiu – l’EEBE -.

L’any passat el premi va ser per a Martina Vozza, esquiadora alpina amb discapacitat visual; i en la llista de premiats es troben noms il·lustres com l’eslovena, Tina Maze; l’austríaca, Bernadette Schild; i el suís, Marco Odermatt.

La cerimònia de premis, que se celebra habitualment a Bormio (Itàlia), va tenir lloc el passat 7 d’abril amb la presència de Medina, que va recollir el seu guardó. Un guardó que per l’esquiadora andorrana, suposa una gran motivació, doncs assegura, que és la recompensa a l’esforç que dia a dia va posant tant en l’esquí com en els estudis.

Val a dir que aquests guardons reconeixen específicament als atletes joves que demostren una gran dedicació tant en la seva formació acadèmica com esportiva. Medina, actualment, està cursant la carrera de fisioteràpia a la Universitat Internacional de Catalunya, a més d’assolir molt bons resultats en la seva trajectòria esportiva.

La família Baumgarten, Giacomo i Paola, va instaurar aquest premi en honor al seu fill Matteo; un prometedor esquiador que, malauradament, va morir de manera tràgica. I amb aquests guardons, que com dèiem, compten amb el suport de la FIS, mantenen viva la memòria del seu fill.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play