menu Home
AndorraEconomia

Les importacions de béns augmenten al febrer un 1,1% respecte al 2023

Ràdio Valira | 28 de març de 2024

Les importacions de béns durant el mes de febrer han sumat 156,3 milions d’euros, amb una variació percentual de l’1,1% respecte al mes de febrer de l’any anterior. Entre aquestes es destaquen amb una variació percentual i absoluta positiva els grups transport, amb un 25,2%; joieria, amb un 78,9% i diversos, amb un 8,3%. Sense el capítol energia, la variació percentual de les importacions és d’un 4%. Pel que fa a les exportacions de béns, han sumat 14,87 milions d’euros, amb un descens percentual del 10,8% respecte al mateix mes de l’any anterior. La partida exportada més destacada amb una variació percentual positiva i una major variació absoluta és diversos, amb un 92,6%.

Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.845,90 milions d’euros, la qual cosa representa una variació percentual de l’1,2% respecte a l’acumulat del període anterior. Sense el capítol energia, les importacions en valor representen un 5,1% més que al mateix període anterior. Pel que fa a les exportacions, han tingut un valor de 236,53 milions d’euros, amb un augment del 36,9%. Sense tenir en compte l’exportació excepcional de la partida diversos del capítol d’objectes d’art, de col·lecció o d’antiguitat el març del 2023, la variació és d’un increment del 10,1% respecte a l’acumulat del període anterior.

Importació de carburants
Així mateix, la importació de carburants durant el mes de febrer ha estat de 14,18 milions de litres, fet que suposa una variació percentual negativa del 9,3% respecte al mes de febrer de l’any anterior. Aquest mes la gasolina sense plom presenta una variació positiva del 4,4%, mentre que el gasoil de locomoció i el fuel domèstic presenten variacions negatives del 4,1% i 21,3%, respectivament.

De gener a febrer del 2024 la importació dels carburants ha estat de 30,74 milions de litres, donant una variació percentual del 0,8% en contraposició al mateix període de l’any 2023. Durant els darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 159,03 milions de litres, el que suposa una variació positiva de l’1,9% respecte als 156,13 milions de litres importats durant el mateix període anterior.


 • Ara en directe
 • Radioestadio noche

  Veure més
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play