menu Home
AndorraPóliticaSuccessos

Un “cúmul de circumstàncies fortuïtes”: així veu el Govern l’accident de la CG-3

Ràdio Valira | 27 de març de 2024

Un “cúmul de circumstàncies fortuïtes” com han estat l’hora, el lloc i el que ha passat han fet que s’hagi donat una “tensió màxima” a la CG-3 arran de l’accident del camió formigonera d’aquest dimecres al matí. Així ho ha exposat el ministre portaveu, Guillem Casal, arran de les preguntes dels mitjans de comunicació sobre si s’ha plantejat alguna estratègia per evitar que situacions com aquesta puguin arribar a col·lapsar tota una vall. Casal ha reconegut els perjudicis ocasionats, però ha fet èmfasi en les circumstàncies i també en el fet que “sortosament” un fet així “no passa cada dia”.

En aquest sentit, ha analitzat que l’hora en què ha tingut lloc el sinistre és habitualment de trànsit dens, ja que és el moment en què moltes persones es desplacen a la feina i també els escolars cap als centres educatius. A més, i pel que fa al lloc, ha fet notar que es tracta de la confluència de les carreteres que venen d’Anyós, Sispony i la Massana i que hi ha la desviació cap a Encamp i Escaldes-Engordany i que, per tant, és un punt que “rep molta càrrega de vehicles” i, pel que fa al que ha passat, ha remarcat que hagi bolcat un camió de gran tonatge que ha fet que per remolcar-lo hagi estat necessària una “grua específica” i que s’hagi hagut de retirar el formigó que duia i netejar la via així com que també hagi estat necessària la intervenció d’inspectors de Medi Ambient per descartar cap afectació mediambiental. En aquest sentit, ha emfasitzat que l’orografia també ha dificultat les tasques. Casal ha valorat que malgrat tot, sortosament no s’hagin hagut de lamentar danys personals.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play