menu Home
AndorraEconomia

L’Energètica es fixa en FEDA per implantar els seus objectius

Ràdio Valira | 27 de març de 2024

El president de l’Energètica, Ferran Civit, s’ha desplaçat aquest dimecres a Andorra per mantenir una reunió de treball a FEDA. El màxim responsable de l’empresa pública catalana, que es dedica a produir i subministrar energia d’origen renovable, ha pogut conèixer de primera mà el funcionament de la parapública andorrana.

L’Energètica, creada l’octubre de 2022, té com a principals objectius promoure la producció d’energia neta, bastir la sobirania energètica de Catalunya, vetllar per l’equilibri territorial i contribuir a la justícia social. En aquest sentit, des de la companyia catalana es considera que el de FEDA és un exemple molt valuós a l’hora d’anar implantant totes aquestes accions, segons informen des de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Andorra.

Durant la seva visita, Civit ha mantingut una reunió de treball amb responsables de la parapública, entre ells el seu director general, Albert Moles. També hi han pres part representants del Govern, així com la delegada del govern de la Generalitat al Principat, Anna Vives. Posteriorment, ha fet una visita a les instal·lacions del MW-Museu de l’Electricitat, la central hidroelèctrica i el despatx elèctric d’explotació.

La visita d’aquest dimecres s’emmarca en les accions previstes en el pla de treball conjunt entre Catalunya i Andorra, acordat durant la reunió del passat 16 de gener a Barcelona entre la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i la ministra d’Afers Exteriors d’Andorra, Imma Tor. En concret, el pla preveu la cooperació entre FEDA, l’Energètica i l’Institut Català de l’Energia. En aquest sentit, totes dues parts s’han instat a cercar possibles vies de col·laboració.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play