menu Home
AndorraEconomia

Participació de la Cambra en un projecte per donar suport a la transició sostenible de les petites empreses

Ràdio Valira | 7 de març de 2024

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) participa, conjuntament amb les Cambres de Comerç de Girona, Lleida, l’Occitanie, Pyrénées-Méditerranée i Pyrénées Orientales, al projecte europeu Galop. La voluntat d’aquest programa és impulsar la transició sostenible de les petites i mitjanes empreses, microempreses i autònoms tot oferint eines perquè assoleixin aquest objectiu amb èxit.

Les tècniques responsables de la Cambra del programa Galop, Stella Canturri i Laura Gabriel, van assistir aquest dimecres a aquesta primera jornada de treball que ha tingut lloc a Toulouse i que ha servit per posar en marxa les diferents accions de formació i sensibilització a implementar que s’inclouen dins d’aquest projecte europeu.

En concret, aquesta iniciativa s’articula en diferents línies d’actuació i engloba diversos àmbits. Pel que fa a la transferència de coneixement, es crearà un Observatori per la Sostenibilitat Empresarial Transfronterera i accions formatives en sostenibilitat al sector empresarial. A més, també s’impulsarà el desenvolupament empresarial sostenible a través de la creació d’una acceleradora d’start-ups i assessorament en sostenibilitat.

Totes aquestes accions es reforçaran amb la posada en marxa d’un Galop Tour i activitats de networking entre les empreses del territori transfronterer.

El Galop s’inclou dins del programa europeu de cooperació transfronterera Poctefa 2021-2027 creat per fomentar el desenvolupament sostenible dels territoris fronterers d’Espanya, França i Andorra.

En aquest sentit, les diferents actuacions que es detallen al projecte Galop estan previstes que es duguin a terme en els propers tres anys amb la voluntat que les empreses dels diferents territoris que hi participen incorporin millores en l’eficiència energètica, redueixin consums i impulsin l’ús d’energies renovables, entre d’altres.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play