menu Home
AndorraPólitica

La Junta de Presidents votarà la creació de la comissió d’enquesta sobre les pensions de la CASS

Ràdio Valira | 6 de març de 2024

La Junta de Presidents ha decidit celebrar una sessió de Consell ordinària, el pròxim 12 de març, en la que es votarà la creació de la comissió d’enquesta sobre les pensions de la CASS. La subsíndica general, Sandra Codina, ha anunciat en la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents que els punts a tractar seràn el projecte de llei de modificació de la llei d’accés electrònic de l’administració de la Justícia; i les dues propostes de la creació de la comisió d’enquesta de les pensions de la CASS per part dels diferents grups parlamentaris.

A més, també s’ha acordat que el 21 de març tingui lloc la sessió informativa sobre l’Acord d’associació amb la Unió Europea. El Govern intervindrà en primer lloc i sense límit de temps, i els grups parlamentaris disposaràn de 15 minuts cadascun; i 5 minuts per al conseller no adscrit Victor Pintos.

Com és habitual, el Consell General celebrarà una sessió tradicional el Dia de la Constitució. Enguany, s’ha convocat a les 6, a la Casa de la Vall, i es llegiran els informes de l’any 2023 de diferents delegacions internacionals del Consell General.

De manera paral·lela, també s’ha establert que  sigui la Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals, l’encarregada de treballar el Projecte de modificació de la llei d’accés electrònic de l’administració de la Justícia, així com la Proposició de llei del Raonador del Ciutadà en el cas de ser acceptada a tràmit.

Pel que fa a les sessions de Consell General, s’ha establert que les següents tindran lloc l’11 d’abril, el 2 de maig i el 6 de juny.

D’altra banda, Codina ha anunciat que la presidenta del Grup Parlamentari Andorra Endavant, Carine Montaner, per motius personals només serà membre de la Comissió Legislativa d’Economia.

Finalment, també s’ha concretat el jurament dels nous membres de l’Autoritat financera andorrana, l’AFA, que tindrà lloc el pròxim 27 de març.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play