menu Home
AndorraEsportsGeneralmeteo

Picabaralla entre majoria i oposició d’Andorra la Vella pels projectes de l’anterior mandat

Ràdio Valira | 19 de gener de 2024

Primera sessió de consell de comú d’Andorra la Vella del nou mandat i primera picabaralla entre majoria i oposició. L’intercanvi ha vingut arran d’unes preguntes que els consellers de Demòcrates + Progressistes SDP + independents havien plantejat al voltant d’unes declaracions del cònsol major, Sergi González a RTVA sobre les fonts de colors i la targeta PK. Des de la majoria s’han mostrat molestos pel “to” emprat en el plantejament d’aquestes preguntes i s’ha convidat la minoria a llegir ells mateixos les preguntes, un fet que ha molestat el conseller Miquel Canturri (David Astrié era absent) que ha destacat que no s’havia trobat “mai a la seva vida” que un secretari comunal no llegís les preguntes i ho titllava de “falta de respecte” paraula que González havia fet servir per referir-se a les preguntes.

González ha volgut defugir la polèmica i ha destacat que el que no vol és que els tres consellers de la minoria es trobin amb la situació que ell va patir a l’oposició i ha advocat per un altre “model de corporació” en el que els membres de l’oposició tinguin la informació. En aquest sentit, els ha destacat que tindran la porta oberta. Ha rebutjat, però, les acusacions de populisme que en dues ocasions a les preguntes s’esmentava i ha destacat que si “populisme” vol dir “defensar els interessos dels ciutadans” és el que faran aquests quatre anys. Des de la majoria també s’ha negat que estiguin “improvisant” i han recordat que porten 16 dies al càrrec. En aquest sentit, la cònsol menor, Olalla Losada, ha destacat que el que no es pot fer és “arribar a un comú, treure tots els projectes que hi havia sobre la taula i no valorar si són bons o no són bons per la ciutadania i a més a més, òbviament, sumar-hi tots els projectes que portàvem a Enclar”.

Canturri ha reiterat que creu que Enclar fa “populisme”. “Si fa dos dies era negre i avui blanc què ha canviat que estant a la cadira de cònsols s’han adonat que governar no és el mateix que estar a la minoria: és la meva pregunta”, ha dit i ha afegit que el que més l’ha sorprès és que fa un any el PS recollís signatures sobre la targeta PK i ara es defensi aquest projecte. El conseller de l’oposició ha posat en relleu que la “manera de fer política” d’Enclar no és la que es defensa des de demòcrates, ja que la seva és seriosa i, en canvi, la de la majoria “avui és blanc i demà negre” i ho ha atribuït al fet que convergeixin en la plataforma “visions de país diferents” com són les del PS i la de Concòrdia.

Des de l’oposició també se li ha retret a González que ara sembli estar a favor de les subvencions a les associacions de comerciants, un fet que Canturri ha defensat com a pilar per al foment del comerç. El cònsol major ha lamentat el poc associacionisme, ja que només un 8,8% dels comerços formen part d’una associació (159 dels 1.801 que estan a peu de carrer) i ha defensat que el que cal és potenciar l’associacionisme i vetllar perquè hi hagi un teixit productiu fort apostant especialment pel diàleg.

González també ha manifestat, a preguntes de l’oposició, que pel que fa al Bici Lab s’impulsarà un pla d’acció i que el Poblet de Nadal es vol mantenir impulsant la participació ciutadana.

A l’últim, i qüestionat pels mitjans de comunicació, González ha remarcat que en el moment del traspàs David Astrié els va dir que farien “una oposició constructiva i col·laborativa”. “Jo no valoraré si això és ser constructiu o participatiu”, ha afegit, reiterant la mà estesa per treballar plegats.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play