menu Home
Andorra

“Apropar el vidre a noves generacions”, el repte de les Jornades arts del vidre d’Escaldes-Engordany

Ràdio Valira | 16 d'octubre de 2023

Escaldes-Engordany.- Escaldes-Engordany tornarà a acollir aquest cap de setmana del 21 i 22 d’octubre les dotzenes Jornades arts del vidre, una cita que vol mostrar tota la riquesa creativa que hi ha al voltant del món del vidre i que pretén, no només “visualitzar” totes les tècniques amb les quals es treballa aquest material i tota la creació que hi ha al seu voltant, sinó també “apropar el vidre a noves generacions”. Una exposició al Centre d’art d’Escaldes-Engordany, tallers interactius, una taula rodona en què s’abordarà la intel·ligència artificial i un espectacle conformen el programa d’aquesta cita.

“La idea és que qui entri en el món del vidre” vegi que “no és una cosa morta” sinó que és un art molt “viu” i en què la creació és molt activa. Així ho ha posat en relleu el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, que ha reivindicat l’aposta per oferir una visió “àmplia” de la cultura tenint en compte que és “un dret” que “aporta molt al creixement personal”.

La cap del departament de Cultura, Anna Garcia, ha manifestat que la intenció d’aquestes jornades és “apropar” el vidre a tots els públics. Això es vol aconseguir a través d’un programa que començarà dissabte a les 11 hores amb l’obertura de l’exposició al Centre d’art d’Escaldes-Engordany dels artistes convidats en aquesta cita, uns creadors de gran nivell, tal com ha reivindicat Garcia que n’ha destacat Anna Alsina, que treballa amb un vidre òptic, amb el més pur que es pot treballar; Ferran Collado, un habitual a les jornades i que no se n’ha perdut cap, i que ha pres part en la Biennal de Venècia del 2022 en el marc del pavelló espanyol; Meritxell Tembleque i Joaquim Falcó, que treballen amb vidre de finestra, que és el més comú i els andorrans Vitriòlics. A més, també es podran veure obres de Núria Torrente, Ana Llavador, Atelier Broll, Juan Righetti i Espai del vidre.

A les 12 hores, a la plaça Coprínceps, es podrà veure l’espectacle interactiu de Ferran Collado com a bufador de vidre i la demostració de Xavier Asensio de vitraller de llum. A més Ana Llavador farà un taller de perles de vidre.

També a les 12 hores a la plaça Corpínceps (i a les 18) es podrà veure l’espectacle de dansa i performance ‘Fraccions’ de Vivian Friedrich. De 15 a 19 hores es podrà tornar a visitar l’exposició del CAEE; a les 15 hores es farà el taller ‘El vidre lleig. De l’empremta de la memòria a l’emoció del color’ amb Falcó i Tembleque al taller tèxtil i de 17 a 20 hores es reprenen les demostracions a la plaça Coprínceps.

El diumenge, de 10 a 13 hores es podrà visitar l’exposició del CAEE; a les 10 hores tindrà lloc la taula rodona sobre intel·ligència artificial i a les 11.30 hores arrencaran les demostracions a la plaça Coprínceps, que s’allargaran fins a les 13.30. A les 12.30 hores es podrà tornar a veure l’espectacle de Friedrich.

Closa ha destacat que l’escola tèxtil d’Escaldes té 28 anys i la del vidre, 24 i ha subratllat que compten amb una vuitantena d’alumnes, amb la qual cosa estan totalment consolidades. Ha afegit, però que el repte “és el canvi generacional” i, per tant, aconseguir que la gent “vagi a l’escola” i, en aquest sentit, ha defensat que propostes com la d’aquest cap de setmana busquen “despertar” el sentiment artístic.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play