menu Home
AndorraPólitica

La despesa pública en protecció social s’incrementa un 4,4%

Ràdio Valira | 2 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- La despesa pública en protecció social a Andorra s’ha situat en 249,8 milions d’euros el 2022, una quantitat que tal com publica aquest dilluns el departament d’Estadística, representa un increment del 4,4% respecte de l’any anterior. A més a més, aquesta xifra suposa el 22,3% del liquidat total de les administracions públiques (sense comptar ni els actius ni els passius financers ni les transferències del Govern), cinc dècimes més que l’exercici anterior. També representa un 7,8% en relació amb el PIB i la despesa per càpita assoleix els 3.202 euros envers els 3.085 euros del 2021.

Aquest augment de les despeses s’explica principalment per les prestacions de gent gran, que han augmentat l’11,7% (14,3 milions d’euros d’increment) i per les prestacions per habitatge, que augmenten un 28,9% (0,9 milions d’euros d’increment).

La despesa pública en protecció social inclou la despesa relativa a la protecció social de les llars i dels individus finançada per l’administració general, l’administració local, la CASS -a través de les prestacions de reemborsament de la branca general a la branca de jubilació- i el fons de reserva de jubilació (FRJ).

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play