menu Home
AndorraSocietat

Increment del 12,2% en el preu de les importacions a l’abril

Ràdio Valira | 31 de juliol de 2023

Andorra la vella.- El departament d’Estadística ha presentat aquest dilluns els resultats del volum d’intercanvis comercials de béns a l’exterior per al mes d’abril d’aquest any. Així, els preus de les importacions, en termes generals, han experimentat una variació positiva del 12,2% en relació amb l’any anterior. Si es comparen aquestes dades amb el mes anterior, es pot veure com els preus de les importacions s’han incrementat un 2,2%.

En el mateix període, els preus de les exportacions s’han incrementat un 2,1% en relació amb l’any anterior. En comparació amb el mes de març, els preus de les exportacions han davallat un 8,5%. En termes interanuals i segons els grups d’utilització, els preus dels béns de consum han presentat un augment del 16,4%, els béns de capital d’un 13,5% i els béns intermedis d’un 3,4%.

Si s’agafa com a referència la classificació unificada del comerç internacional (CUCI), en importacions, es destaca que tots els grups tenen variacions interanuals positives. En especial els preus del grup ‘Maquinària i equips de transport’ han crescut el 31% i els ‘Articles manufacturats classificats principalment segons la primera matèria’ han pujat un 30,3%. Per altra banda, destaca la partida ‘Combustibles, lubricants minerals i productes similars’, que han presentat un descens del 32,4% respecte del mateix mes de l’any anterior.

En el conjunt de zones geogràfiques, durant l’abril destaca l’evolució dels preus de l’índex en matèria d’importacions provinents de la ‘Resta de la Unió Europea i Gran Bretanya’, amb un creixement interanual del 37,6%, i els provinents d’Espanya, amb una variació interanual positiva de l’11%.

En l’estudi compartit, s’informa també que durant els últims anys l’economia andorrana ha experimentat un alt creixement en el volum d’intercanvis comercials de béns amb l’exterior. Això es constata amb l’increment de fluxos comercials amb origen i destí al Principat. Les importacions de béns de l’any 2022 superen en un 60% les importacions que es realitzaven fa vint anys i les exportacions superen el 100% d’exportacions realitzades a inicis dels anys 2000.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play