menu Home
AndorraSocietat

L’augment d’intents de falsificació de documentació laboral porta la policia a recordar que és delicte

Ràdio Valira | 19 de juliol de 2023

Escaldes-Engordany.- La policia recorda a les persones que vulguin sol·licitar un permís de residència i treball, en un comunicat enviat aquest dimecres al matí, que alterar o falsificar dades relacionades amb l’experiència i la vida laboral és un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic. Aquest recordatori s’ha fet, ja que en les darreres setmanes, coincidint amb l’augment de sol·licituds per a la temporada d’estiu, el grup d’Estrangeria ha detectat diversos intents de falsificació de la documentació laboral.

En aquest sentit, tal com s’indica en el comunicat, la policia ha hagut d’arrestar les persones que han modificat la documentació, amb les corresponents conseqüències penals i administratives: la detenció, una possible expulsió, no poder optar al lloc de feina, tenir antecedents penals i la impossibilitat de demanar de nou el permís de residència i treball mentre els hi constin els antecedents.

El document que més s’intenta falsificar són els certificats d’experiència laboral, explica la policia i el Servei d’Immigració, que comproven minuciosament les sol·licituds. Aquest certificat, que és un document privat, serveix per acreditar que el demandant té experiència professional en el lloc de treball que sol·licita. Aquesta informació s’ha de corroborar amb el document de vida laboral oficial del país d’origen, que ha d’anar segellat. En alguns casos també s’han detectat manipulacions o falsificacions d’aquests segells o postil·les, segons informa la policia.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play