menu Home
AndorraSocietat

Batuts i liquats per cobrir les necessitats nutricionals

Ràdio Valira | 12 de maig de 2023

Escaldes-Engordany.- Un taller “especial, diferent del que fem habitualment” perquè ha estat pràctic i ha servit perquè els assistents hagin après com combinar fruites i vegetals de manera “interessant” per donar resposta a certs “símptomes, patologies, necessitats o moments del dia”. Aquesta ha estat la proposta que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda a L’espai de la Fundació Crèdit Andorrà de la mà de la dietista i nutricionista Marta Pons que ha ensenyat a la vintena de persones inscrites com fer batuts i liquats saludables i nutritius.

En primer lloc, la dietista ha explicat què és un batut i què un liquat i tot seguit ha començat a preparar-ne perquè els assistents hagin pogut veure les diferents combinacions possibles i també tastar-les. Així, s’han fet “batuts molt vitamínics de color verd, que tenen més quantitat de clorofil·la, vitamines i una aportació calòrica molt baixa”. També n’han fet un de vermell “ric en antioxidant” i que incorporava remolatxa, un “vegetal que ens ajuda a oxigenar les cèl·lules i la sang”. Igualment la dietista ha preparat un batut especial per a l’estrenyiment tenint en compte que és un problema associat “a alguns medicaments que pugui prendre la gent gran” i també s’ha aprofitat la fruita de temporada, com les maduixes, per fer una altra beguda. I fins i tot s’hi ha inclòs la xocolata, perquè és important també “el plaer de menjar” perquè de vegades ens pot venir de gust una cosa més dolça i Pons ha mostrat com es pot equilibrar un batut natural “que aporti vitamines i nutrients com el magnesi” amb la xocolata.

Pons ha recordat que quan es fa un batut no només s’hi pot posar fruita i verdura sinó també “fruits secs o suplements i complements” i fer així que “aquesta beguda ens aporti més vitamines i minerals”. Això és especialment interessant per a la gent gran, ja que si tenen problemes de masticació que els impedeix “assolir les necessitats de nutrients” els poden aconseguir en forma de batut i “cobrir” d’aquesta manera “les necessitats vitamíniques i de minerals”.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play