menu Home
AndorraEsportsGeneralmeteo

Hologrames immersius per explicar de forma actualitzada la visita a la Museu Casa d’Areny-Plandolit

Ràdio Valira | 20 de desembre de 2022

Ordino.- El Museu Casa d’Areny-Plandolit incorpora des d’aquest dimarts un nou espai audiovisual immersiu que permet reviure la història del país a partir d’una experiència multisensorial que combina objectes tangibles, tecnologia i l’espai real per traslladar-se fins a l’Andorra del final del segle XIX. El projecte, sota el títol ‘El somni de Don Guillem. Una experiència màgica amb hologrames’, ha estat impulsat pel Ministeri de Cultura i Esports amb l’objectiu de seguir dinamitzant i actualitzar els espais culturals de país.

“Recordant el passat amb tecnologies del present per a una visita diferent a la Casa d’Areny-Plandolit”, ha ressaltat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant la visita a la nova proposta, qui també ha destacat que la iniciativa permet seguir el full de ruta marcat pel Llibre blanc de la cultura i Pla estratègic de cultura per combinaran l’ús de la tecnologia per apropar la cultura als ciutadans.

‘El somni de Don Guillem’ és una experiència audiovisual absorbent ubicada a l’espai del cap de casa i que culmina la visita mitjançant un sistema immersiu amb dos hologrames i cinc quadres màgics, que ofereixen cinc escenes que recreen la vivència de Don Guillem fent memòria dels grans moments de la seva vida i transportant-nos al seu temps.

L’esperit de Don Guillem s’ha materialitzat amb la implicació de Grup Transversal SA, que va guanyar el concurs internacional per la qualitat del projecte, l’adaptació a la demanda, i la combinació d’espectacle i cultura i innovació i tradició. L’equip interdisciplinari de l’empresa ha treballat intensament a partir del guió redactat per l’escriptor i historiador Albert Villaró i amb l’assessorament dels departaments de Patrimoni Cultural i Política Lingüística. Aquest relat enllaça els diversos hologrames, imatges màgiques que semblen realitats corpòries fetes amb la matèria dels esperits, producte de la combinació de llum projectada en un vidre transparent, attrezzo i il·lusionisme.

El funcionament de l’espai té una durada aproximada de 20 minuts i es pot projectar amb català, castellà, francès i anglès, adaptat així a tots els públics que hi vulguin assistir. L’entrada serà gratuïta fins al pròxim 20 de gener del 2023. Es poden fer reserves per fe la visita de l’espai a reservesmuseus@govern.ad al telèfon (00 376) 839 760. Horaris: maig-octubre de 10 a 14 h i de 15 a 18 h. Diumenges de 10 a 14 h. Diumenges tarda i dilluns tancat. Novembre-abril de 10 a 14 h i de 15 a 18 h. Diumenges i dilluns tancat.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play