menu Home
AndorraSocietat

Cau un 2,2% l’entrada de vehicles durant el mes d’octubre

Ràdio Valira | 21 de novembre de 2022

Andorra la Vella.- El nombre de vehicles que ha entrat al país durant el mes d’octubre ha estat de 338.185, fet que suposa una variació percentual negativa respecte al mes d’octubre de l’any anterior del 2,2%, segons les dades del departament d’Estadística. El total de turismes presenta un decrement de l’1,9% i el de vehicles pesants de l’11,9%.

Cal destacar que els turismes provinents d’Espanya han tingut una variació percentual negativa del 2,3% mentre que, pels que venien de França, la variació ha estat negativa d’un 1,1%. Pel que fa als vehicles pesants, hi ha hagut una variació percentual negativa de l’11,8% per la frontera hispanoandorrana. Pel que fa a la francoandorrana, la disminució ha estat d’un 12,9%.

De gener a octubre, i respecte del mateix període del 2021, s’ha produït un increment del 25,8% en el nombre de vehicles, amb un augment del 21,7% dels provinents d’Espanya i del 34,9% dels que han entrat des de França.

El nombre de vehicles que han entrat al país durant els darrers dotze mesos ha estat de 3.971.913, fet que representa un increment del 34,6% respecte al mateix període anterior, en què en van entrar 2.951.289. Els vehicles que ho han fet per la frontera hispanoandorrana han augmentat en 645.375 unitats, un 31,8% respecte al mateix període de l’any passat, mentre que els que han entrat per la frontera francoandorrana ho han fet en un 40,7% (375.249 unitats).

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play