Una màquina expenedora d’excedents alimentaris a Andorra la Vella

Des d’aquest dimecres, els usuaris del pàrquing del Centre de Congressos d’Andorra la Vella poden trobar una màquina expenedora molt poc convencional: en lloc de refrescos o llaminadures, ofereix àpats preparats amb excedents alimentaris de la cuina del menjador social de Casa Calones.
La iniciativa ha estat impulsada pel comú d’Andorra la Vella, en col·laboració amb la Fundació Rexcatering i la plataforma Aprofitem els Aliments, que ha actuat com a pont entre Catalunya i Andorra. L’objectiu és clar i contundent: lluitar contra el malbaratament alimentari i avançar cap al residu zero.
Segons ha explicat la cònsol menor, Olalla Losada, abans de posar en marxa el projecte es va fer un estudi per determinar la quantitat d’aliments que es llencen. “Les xifres varien segons l’àpat, però perquè us en feu una idea, es llencen entre 45 i 50 quilos de menjar a la setmana que no s’aprofiten” ha destacat la cònsol menor.
Durant la primera setmana, els plats es podran obtenir de forma gratuïta. A partir de llavors, tindran un cost simbòlic d’un euro, una mesura que busca posar en valor el menjar i ajudar a cobrir els costos mínims de funcionament.