La microbiota, el nou paradigma del tractament del càncer

Una trentena de professionals de la salut participen des d’aquest dimecres a les primeres Jornades de microbioma i immunoteràpia del càncer que tenen lloc a Sant Julià de Lòria. El curs, organitzat per la Universitat d’Andorra, l’empresa Cellab i l’Hospital Clínic, s’allargarà tres dies i s’inscriu dins de l’Agenda Social AMIC; una iniciativa destinada a conscienciar la població sobre els nous avenços en el tractament dels càncers.
Les sessions combinen formació teòrica i pràctica sobre la microbiota, una teràpia emergent que ja s’està començant a aplicar per combatre tumors. El doctor i cap d’Immunoteràpia de l’hospital Clínic, Manel Juan, ha remarcat que un dels objectius d’aquesta taula rodona, a banda d’explicar aquestes teràpies a la població, també busca conscienciar que el càncer no és el final de la vida.
Tot i que el doctor Juan ha explicat que és molt difícil capgirar entre la població l’estigma negatiu de la malaltia per “l’impacte” que té per a un pacient, també ha asseverat que “la majoria dels càncers ja es curen”.
El rector de la Universitat d’Andorra, Juli Minoves, ha inaugurat oficialment el curs i ha destacat la bona acollida de la iniciativa, tot animant els assistents a aprofitar l’espai per créixer tant a nivell personal com professional i establir nous vincles de col·laboració.
En el seu discurs, ha deixat clar que el curs s’emmarca dins l’estratègia de la universitat de donar resposta a les necessitats de la societat andorrana, especialment en l’àmbit de la salut.