menu Home
AndorraEconomia

Work on Andorra: la IA serà clau en el futur de les telecomunicacions i les finances al Principat

Ingrid Monreal | 22 d'octubre de 2024

La segona edició del ‘Work on Andorra 2024’ ha donat el tret de sortida aquest dimarts amb una taula rodona dedicada a la intel·ligència artificial titulada “Intel·ligència artificial en un país petit: oportunitat o amenaça?”.

Celebrada a l’Unsquare Andorra i moderada per la periodista Montse Grau, la trobada ha reunit experts com Jordi Ascensi, coordinador de tecnologia d’Andorra Recerca + Innovació, Cesar Marquina, director de l’oficina digital d’Andorra Telecom, Gerard Albà, CIO de MoraBanc, i Marc Rossell, secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions.

Durant el debat, s’han abordat els diferents àmbits on la IA pot tenir un impacte a Andorra, com el sector financer, les telecomunicacions, les empreses i l’administració pública. Els ponents han destacat tant les oportunitats com els reptes d’implementar aquesta tecnologia al país. Marquina ha subratllat que “la IA ha arribat per quedar-se” i que en sectors com el de les telecomunicacions permet analitzar el consum dels clients per oferir productes més adequats.

Ascensi, per la seva part, ha esmentat aplicacions pràctiques de la IA per mesurar riscos en el sector financer, afirmant que “tractar amb aquesta tecnologia suposa un aprenentatge constant”.

Al seu torn, Rossell ha destacat la integració de la IA dins l’estratègia nacional de transformació digital, amb iniciatives com l’oficina d’intel·ligència de la dada i diversos projectes pilots per millorar l’eficiència dels serveis públics. A més, s’ha debatut sobre la regulació de la IA a nivell internacional, amb exemples de països com la Xina i altres regions, on la IA està subjecta a marcs reguladors diferents.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play