menu Home
AndorraSocietat

El comú de Sant Julià de Lòria reivindicarà el sector ramader amb la 1a festa de la transhumància

Ingrid Monreal | 27 de setembre de 2024

El comú de Sant Julià de Lòria reivindicarà el sector ramader organitzant la primera Festa de la transhumància entre l’11 i el 12 d’octubre. L’esdeveniment contempla diferents activitats el llarg dels dos dies, com una fira de productes artesans, una exhibició de gossos d’atura, una exposició de bestiar o tota una transhumància amb un centenar de caps de bestiar, que transcorrerà des de la cota 2.000 de Naturland fins a Conangle.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, ha explicat el motiu pel qual s’ha decidit organitzar aquesta fira de la transhumància: “Aquí a Sant Julià de Lòria tenim una llarga tradició ramadera”, ha afirmat. “Una tradició que explica una manera de viure els temps passats, però també de present i que volem que sigui de futur, per això celebrem aquesta festa”, ha afegit el cònsol.

Entrant al detall, la festivitat començarà el divendres 11 d’octubre amb un únic acte; una xerrada per conèixer la història i les llegendes de la transhumància, a càrrec de l’historiador David Mas. Serà teatralitzat, atès que també hi participarà l’actriu Assumpta Mercader i el duet de música els Pardals. La resta d’activitats tindran lloc el llarg del dissabte i totes elles es desenvoluparan a la zona de Conangle perquè es vol donar a conèixer aquest espai.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play