menu Home
AndorraSocietat

La Setmana de la diversitat cultural arriba a la 14a edició

Ingrid Monreal | 17 de maig de 2024

La Setmana de la diversitat cultural arriba aquest any a la catorzena edició implicant 25 entitats i amb “una àmplia” varietat de propostes que han de servir per “donar a conèixer la diversitat” de la parròquia i, per extensió, del país, tal com ha posat en relleu la cònsol menor d’Andorra la Vella, Olalla Losada, en la presentació de la cita que s’allargarà entre el 19 i el 25 de maig i que tindrà com un dels plats forts la mostra gastronòmica ‘La diversitat a taula’ del dissabte 25 a la plaça Guillemó i la realització d’un mural a les escales que uneixen la plaça del Poble i la passarel·la del casino, ja que la voluntat és que d’aquesta celebració “quedi un treball conjunt” mostra de la col·laboració entre entitats.

El mural ha estat ideat amb la implicació de la vintena d’associacions i vol transmetre tots els valors, “els colors” de les diverses cultures. Losada ha posat en valor que precisament es faci a la plaça del Poble, ja que “el poble som tots” i, per tant, que resti aquest testimoni de la diversitat de cultures en aquest indret es considera important. El resultat es podrà conèixer el divendres 24.

Tal com s’ha esmentat, la setmana arrencarà amb el torneig de cases regionals que se celebrarà aquest diumenge amb el suport de la Federació Andorrana de Futbol. Ja dilluns es podran veure els diferents aparadors del centre històric que estaran decorats per a l’ocasió. Tal com ha posat en relleu la representant de l’Associació de residents i empatitzants de Veneçuela al Principat Cristhian Di Battista hi haurà al llarg de la setmana “activitats de petit format i més properes per facilitar l’intercanvi i l’aprenentatge”, com la taula rodona que es farà dimarts sota el títol ‘La diversitat cultural i els joves’, impulsada per la Societat Andorrana de Ciències i moderada per Lisa Cruz, del Fòrum Nacional de la Joventut. També es presentaran dos llibres ‘Un viaje poético’ a càrrec de l’escriptor i poeta veneçolà Edwin Álvarez el dijous, i ‘Ucraïna mon amour’, de Carles Torner, dues propostes de la mà dels residents veneçolans i ucraïnesos. També es farà una exposició de fotografies de paisatges d’Ucraïna que es podrà veure a la Llacuna i hi haurà la projecció del film ‘Retour a Séoul’, de la mà del Cineclub de les Valls, el dimecres. També hi haurà taller de meditació amb l’associació Vishma Nirmala Dharma-Sahaja Yoga (dimecres) i de ball, el mateix dia, i de la mà de l’Associació de ball social estil caribeny. Una nova edició de la proposta per als joves ‘Cuina sense pares’ que es farà al Rusc amb la implicació de veneçolans i l’associació de residents argentins (dijous 23).

Losada ha remarcat que un dels actes més populars serà la mostra gastronòmica a la plaça Guillemó el dissabte 25. A més hi haurà una cercavila i mostra de folklore de diferents països. La jornada es clourà amb un taller de sardanes. La cònsol menor ha posat en relleu la importància que les propostes s’hagin treballat entre “tots plegats”, ja que ha estat “molt enriquidor”.

Di Battista ha remarcat, al seu torn, que celebracions com aquestes són “superimportants, ja que serveix per promoure la nostra cultura i les nostres tradicions” i al mateix temps que es donen a conèixer “sentir-se acollits”.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play