menu Home
AndorraEsports

Àxel Esteve s’acomiada després de quinze anys

Ingrid Monreal | 14 de maig de 2024

L’esquiador Àxel Esteve es retira de la competició, després de quinze anys de carrera. Ho ha fet saber aquest dilluns en roda de premsa, explicant que després d’un període de reflexió ha decidit deixar l’esquí a nivell competitiu. Amb 29 anys, ha comparat el seu projecte de vida amb “el gran sacrifici que significa la competició”, i ha pres la decisió de deixar l’esquí a nivell competitiu “sabent que he donat el meu màxim”.

Ara, Esteve passarà a formar part de l’estructura tècnica del grup U16 del programa d’esquí estudi batxillerat esportiu, l’EEBE, per tal de continuar transmetent la seva passió per aquest esport.

Visiblement emocionat, ha posat en valor el gran sacrifici que comporta la competició, i deixar de banda tot allò pel que ha estat lluitant tant de temps, no deixa de ser un moment dur i difícil: “Sempre he estat al 100% a cada portilló de sortida, per donar el meu màxim i això em dona tranquil·litat”.

Durant l’acte, el director de la secció d’alpí, Roger Vidosa, ha elogiat el paper d’Esteve com el millor corredor l’eslàlom que ha tingut Andorra, recordant els seus resultats i la seva influència dins de l’equip nacional. A més, va formar part de l’equip de paral·lel que va córrer a les finals de la copa del món de Soldeu del 2023 i durant aquesta temporada ha assolit la 21èna plaça a la copa d’Europa de Berchtesgaden, Alemanya; tancant la seva carrera amb 23 punts FIS en eslàlom; la mínima puntuació possible al circuit FIS.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play