menu Home
AndorraCultura

Kyle Eastwood actuarà al 40è Festival Internacional de Jazz Andorra Escaldes-Engordany

Ingrid Monreal | 7 de maig de 2024

El baixista de jazz, Kyle Eastwood, fill del reconegut actor i director de Hollywood Clint Eastwood, és un dels caps de cartell de la 40èna edició del Festival Internacional de Jazz d’Andorra Escaldes-Engordany, que enguany tindrà lloc del 4 a l’11 de juliol.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el conseller de Vida Cultural de la parròquia, Valentí Closa, afegint que el compositor nord-americà -molt habitual en el circuit jazzístic francès- actuarà en format quintet el divendres 5 de juliol a la Sala Prat del Roure. “Actualment, en Kyle està oferint un concert de gran format amb seixanta músics en homenatge a les bandes sonores de les pel·lícules del seu pare, que aviat farà 94 anys” ha comentat.

L’edició, que no deixarà de donar veu als artistes del país tot mantenint els formats de jam session i de jazz al carrer, comptarà també amb altres noms internacionals com la trompetista ja habitual del certamen Andrea Motis, o un dels màxims referents encara vius de la música popular brasilera, Toquinho. Però qui en donarà el tret de sortida serà l’acordionista franco-italià i referent mundial, Richard Galliano, que actuarà dijous acompanyat del ‘New York Tango Trio’.

Al seu torn, la cònsol major, Rosa Gili, ha recordat que el certamen va néixer l’any 1985, que va ser un dels màxims exponents internacionals d’aquest gènere fins al 2000, i que ara, l’objectiu és recuperar aquell festival històric. “Aquests últims dos anys el festival ha tingut repercussió, ha creat il·lusió. Ens satisfà que sigui un esdeveniment de país” ha assenyalat.

Enguany, i per primera vegada, l’esdeveniment comptarà amb la col·laboració d’Andorra Turisme. Ho ha anunciat durant la presentació, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres. “El festival ha retrobat la seva força i presència, per això Andorra Turisme aposta per participar i patrocinar-lo com a esdeveniment de primer ordre mundial. La nostra intenció és contribuir al suport de la cultura, la qual aporta molt valor i rellevància al país” ha assegurat.

El festival, que també comptarà amb el patrocini de les ambaixades francesa i espanyola, oferirà, com en anys anteriors, entrades que oscil·laran entre els quinze i els vint euros pels quatre concerts principals, o bé, un abonament de cinquanta euros que inclourà les quatre actuacions.

El certamen es tancarà el dijous 11 de juliol amb el concert ‘Més jazz ONCA i Carme Canela’; un projecte que fa referència al disc ‘Cravo e Canela’ i que recupera un concert celebrat fa 25 anys, en el qual els membres de l’orquestra nacional, dirigits per Gerard Claret, van compartir escenari amb la vocalista de jazz barcelonina.

Written by Ingrid Monreal




  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play