menu Home
AndorraPóliticaSocietat

La Coordinadora reitera que cal regular els preus i establir un registre de la propietat

Ingrid Monreal | 24 d'abril de 2024

La Coordinadora per un Habitatge Digne considera que les mesures impulsades pel Govern són del tot insuficients per fer front a la crisi de l’habitatge que està patint el país. Així ho ha donat a conèixer a través de les seves xarxes socials, en un document que fa un repàs a les mesures dividides en l’àmbit turístic, d’inversió estrangera, l’habitatge estricta i l’urbanisme i la sostenibilitat.

Considera que la posada al mercat de 1.500 pisos en 3 anys és totalment insuficient, i que el que cal és regular els preus de l’habitatge així com establir un registre de la propietat.

Segons la Coordinadora, el sector del turisme és un dels principals causant de la crisi de l’habitatge, de manera que reclamen mesures més valentes en aquest sentit. Pel que fa a la cessió obligatòria i temporal dels pisos buits consideren que és absolutament necessari, amb les condicions actuals. En aquest sentit, destaquen que el dret a la propietat privada no pot estar per sobre del dret a un habitatge digne, sobretot en una situació de màxima emergència on aquest és un recurs escàs.

En quant a la inversió estrangera, consideren que les mesures impulsades són un mecanisme més per afavorir als grans inversors nacionals, i no veuen cap intenció de protegir a les classes populars del país.

Per tot plegat, insten a tota la població a mobilitzar-se el pròxim 1 de maig; una jornada que s’espera que sigui massiva, i en la que, entre d’altres, s’exigirà un habitatge digne, i un nivell de vida adequat.

Written by Ingrid Monreal


  • Ara en directe
  • PROPERAMENT



  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play