menu Home
AndorraPólitica

Andorra, a favor de l’adhesió de Palestina com a membre de ple dret a l’ONU

Ingrid Monreal | 3 de maig de 2024

En el marc de l’Assemblea General de les Nacions Unides, Andorra ha donat el seu suport perquè Palestina pugui ser reconeguda com a membre de l’ONU. La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor ha explicat que aquest, és l’únic camí per construir una pau justa i duradora a la regió.

És per això que ha exposat davant dels mitjans de comunicació la necessitat de solucionar, a través del diàleg, un conflicte que causa estralls entre la població civil. Amb tot, ha remarcat, que de moment, el posicionament d’Andorra, no implica el reconeixement de Palestina com a Estat, sinó el suport perquè entri a l’ONU i pugui formar part de la taula de diàleg.

Respecte al posicionament d’Andorra, la ministra ha volgut deixar clar, que no s’ha de confondre neutralitat amb indiferència en un conflicte que té un abast global. Per això ha recordat la condemna ferma d’Andorra pels atacs del 7 d’octubre del 2023 contra Israel, tot reiterant la demanda d’alliberament dels ostatges.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play