menu Home
AndorraPólitica

El Consell General organitza un debat sobre el multilateralisme i els joves

Ràdio Valira | 19 d'abril de 2024

La xarxa de joves parlamentaris de l’OSCE-PA s’ha marcat com a objectiu organitzar sessions de treball obertes als joves per debatre sobre els principals reptes d’àmbit global i com afrontar-los des de la cooperació internacional. En aquest sentit, la delegació del Consell General a l’OSCE-PA, formada per Meritxell López, Pol Bartolomé, Noemí Amador i Carles Naudi d’Areny-Plandolit, ha decidit sumar-se a aquesta iniciativa amb l’organització d’un debat que tindrà lloc el dimecres 24 d’abril, a les 18 hores, a la sala de compareixences públiques del Consell General.

La taula rodona pretén reunir a joves vinculats i interessats en el món de la política. En aquest cas, participaran joves consellers comunals, membres de les seccions joves dels partits polítics amb representació parlamentària i representants del Fòrum de la Joventut i del ministeri d’Afers Exteriors.

L’objectiu és poder debatre i analitzar, des del punt de vista dels joves, els reptes i problemàtiques actuals en l’àmbit global, com per exemple, fer front a problemàtiques globals com el canvi climàtic, la irrupció de la intel·ligència artificial o l’increment de les tensions bèl·liques. Al llarg del debat també s’estudiarà com el multilateralisme i la cooperació entre països pot ajudar a resoldre aquestes qüestions i quin pot ser el rol dels microestats com el Principat d’Andorra en els afers internacionals.

La sessió comptarà amb la ponència de l’exconseller general i impulsor de la Xarxa de Joves Parlamentaris de l’OSCE-PA, Roger Padreny, la diplomàtica del ministeri d’Afers Exteriors, Laura Mora, i un membre del secretariat de l’OSCE-PA.

Del debat amb una durada prevista d’una hora i mitja, en resultaran entre cinc i deu propostes que es traslladaran a la sessió anual de l’OSCE-PA que tindrà lloc el mes de juny a Bucarest (Romania) i durant la qual s’elaborarà un projecte de resolució amb propostes de tots els països participants que s’elevarà al ple de la sessió anual de l’OSCE-PA per a la seva aprovació.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play