menu Home
AndorraEconomia

El salari medià s’incrementa un 6,7% i arriba als 1.997 euros

Ràdio Valira | 18 d'abril de 2024

El salari mitjà avançat al mes de febrer va situar-se en els 2.507,81 euros, mentre que el salari medià va enfilar-se fins als 1.997,23 euros. Aquestes xifres, segons les dades avançades del mes de febrer fetes públiques aquest dijous pel departament d’Estadística, suposen unes variacions positives del 6% i del 6,7% respectivament en relació amb el mes de febrer avançat del 2023.

Paral·lelament, el nombre de persones assalariades va situar-se en les 46.844, el que representa una variació positiva del 2,7% respecte del mateix mes de l’any anterior. En aquest sentit, la massa salarial va arribar fins als 117,48 milions d’euros, un 8,9% més en relació amb el termini anterior.

Si s’analitzen les dades semidefinitives corresponents al gener es pot veure com el salari mitjà total declarat a la CASS durant el primer mes d’aquest 2024 va ser de 2.455,38 euros, un 5,9% respecte del mateix període anterior, mentre que el salari medià va quedar fixat en els 1.984,9 euros, és a dir, un increment del 5,5% en relació amb el gener del 2023.

Així mateix, el nombre total d’assalariats va arribar fins a les 47.044 persones (un 2,5% més) i el sector que va presentar un increment més elevat en el nombre de treballadors va ser el de les activitats immobiliàries i els serveis empresarials amb un 8,2%. En canvi, el sector amb un major decrement va ser el personal domèstic, amb una lleugera baixada de l’1,4%.

Finalment, la massa salarial durant el gener va ser de 115,51 milions d’euros, un 8,6% més que el mateix termini de l’any anterior, i el sector que va presentar una variació positiva més destacable va ser el d’activitats sanitàries i veterinàries i serveis socials, amb un increment del 14,8%.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play