menu Home
AndorraCultura

Nou cicle de conferències sobre el relat històric d’Andorra

Ràdio Valira | 15 d'abril de 2024

El Departament de Patrimoni Cultural impulsa un nou cicle de conferències sobre el relat històric d’Andorra; un cicle que començarà aquest dimecres, 17 d’abril i s’allargarà fins el dimarts, 11 de juny.

Sota el lema, ‘Les tardes del relat’, el cicle vol convertir-se en una cita anual per als aficionats a la història del Principat, amb la celebració de tres conferències i una sortida cultural guiada. Aquests actes s’emmarquen en la iniciativa del Relat històric, presentada la legislatura passada pel Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, que vol donar a conèixer la història del país i millorar el coneixement del perquè de l’existència d’Andorra com a Estat.

La primera conferència, ‘Del mite a la font històrica, el ferro i les fargues d’Andorra (s. XIV al XIX)’, anirà a càrrec Olivier Codina, tècnic del departament de Patrimoni Cultural, i es farà aquest dimecres, a les 19h de la tarda, a la Farga Rossell de la Massana.

La següent conferència serà el 14 de maig, també a les 19h, a l’Hotel Rosaleda d’Encamp, quan la historiadora Maria Jesús Lluelles, tractarà sobre transformació d’Andorra al segle XX. La setmana següent; el dissabte 25 de maig, a les 19:30h, serà el professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ermengol Gassiot, qui descobrirà a través d’una visita cultural guiada els vestigis arqueològics existents al Comís Vell d’Ordino; testimonis de l’ocupació humana d’aquesta zona segles enrere. El punt de trobada seran les Cabanes del Castellar, a la mateixa parròquia d’Ordino.

Finalment, el dimarts 11 de juny serà el torn de l’expert Climent Miró i la darrera conferència del cicle, titulada ‘El monaquisme a Andorra: el cas del monestir de Sant Sadurní de Tavèrnoles (s. IX-XI)’. L’acte també serà a les 19h de nou a l’Hotel Rosaleda. Totes les activitats són gratuïtes i la inscripció es pot fer al telèfon 844 141 o bé al correu contacte_patrimoni@govern.ad.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play