menu Home
AndorraPóliticaSalut

Mas destaca els beneficis dels programes de detecció precoç de càncer

Ràdio Valira | 11 d'abril de 2024

La ministra de Salut, Helena Mas, s’ha desplaçat aquesta setmana a Xipre per participar en la 10a Reunió de petits països de la Regió europea de l’OMS. Durant la trobada els representants dels estats que hi formen part han tractat temes com la salut i el canvi climàtic; el desenvolupament d’estratègies nacionals de recursos humans per a la salut; l’accés als medicaments; la salut i el turisme; el càncer pediàtric; i els programes de cribratge del càncer.

Sobre aquest últim aspecte, la titular de Salut ha destacat durant la seva intervenció l’aposta d’Andorra pels programes de detecció precoç de càncer de mama i de còlon i recte i la importància que aquests tipus de programes siguin de caràcter poblacional i gratuïts per evitar barreres d’accés entre els ciutadans. Pel que fa als reptes de futur en aquesta matèria, Helena Mas ha explicat que des del ministeri s’està analitzant i treballant per desenvolupar cribratges per a altres tipus de càncer i així avançar en la detecció precoç d’aquesta malaltia al Principat.

La Iniciativa dels petits països, creada el 2013, és una plataforma que permet a onze estats membres de la Regió Europea de l’OMS amb una població de dos milions d’habitants o menys (Andorra, Xipre, Estònia, Islàndia, Letònia, Luxemburg, Malta, Mònaco, Montenegro, San Marino i Eslovènia) col·laborar per tal d’abordar problemes comuns i compartir experiències per tal de millorar la salut de les seves poblacions.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play