menu Home
AndorraSalutSuccessos

El filòsof David Murias assegura que no exerceix intrusisme, desprès de les denúncies del COPSIA

Ràdio Valira | 8 d'abril de 2024

El filòsof David Murias s’ha defensat públicament de les acusacions que la setmana passada va fer el COPSIA, el Col·legi oficial de psicòlegs d’Andorra, on denunciaven pràctiques indegudes en salut mental, i intrusisme laboral.

A través d’un vídeo difós a les xarxes socials, el filòsof ha assegurat que no hi ha proves d’aquest intrusisme, posant en relleu que ja fa 10 anys se’l va denunciar pel mateix motiu, i la causa va ser arxivada. “Govern va obrir un procès i em van demanar uns docuemnts, que jo els hi vaig donar, i van arribar a la conclusió que no estava practicant intrusisme laboral”, explica Murias.

En aquest sentit ha apuntat que compta amb les titulacions necessàries per dur a terme la seva professió, i que en cap cas treballa amb eines de la psicologia, sino de la filosofia. També explica que dins la filosofia, una de les sortides que hi ha és l’assessorament individual i grupal, “per tant amb els meus estudis estic qualificat per dedicar-me a l’assessorament”, es defensa Murias.

En el comunicat també ha demanat respecte cap als seus clients, sobretot cap al youtuber resident Cristian Vidal, més conegut com a Torete, el qual va dir en una entrevista que recorria als seus serveis per buscar el creixement personal. “Només va dir una opinió des de l’experiència personal, i no va ser una opinió negativa”, i Murias afegeix que dins del gremi de psicòlegs “hi ha grans professionals que fan la seva feina molt bé. De fet jo treballo amb ells en casos amb adolescents a les escoles. I vull precisar que no és el mateix els psicòlegs que el Col·legi oficial de psicòlegs”.

Com dèiem, fa una setmana, el COPSIA va fer públic un comunicat on denunciava pràctiques d’intrusisme laboral per part del filòsof. Arran dels fets, Govern va convidar el col·legi a presentar una denúncia a l’executiu per poder obrir el procediment que correspongui.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play