menu Home
AndorraPólitica

Andorra Endavant encomanarà un estudi econòmic i social sobre l’Acord d’Associació, “per poder votar en ple coneixement”

Ràdio Valira | 8 d'abril de 2024

Andorra Endavant vol complementar l’estudi jurídic elaborat pel bufet d’advocats Gide, sobre l’impacte de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea, amb un altra estudi econòmic i social exhaustiu.

Segons ens ha explicat la presidenta del grup parlamentari, Carine Montaner, amb aquesta nova acció la formació vol refermar el seu compromís amb la ciutadania, perquè pugui prendre una decisió de manera informada i completa en relació als efectes de l’Acord d’Associació. “Nosaltres ara encomanem un estudi socioeconòmic que serà fonamental per tal d’aclarir els dubtes dels empresaris com dels treballadors, i per tenir una visió clara del teixit econòmic i social”, explicava Montaner.

I amb aquesta intenció, ha decidit encarregar a un gabinet d’economistes de renom internacional, una nova fase d’estudi que abordi aquest aspecte fonamental de manera exhaustiva. Un estudi que es basarà en la consulta d’un ampli ventall d’actors econòmics i socials del Principat, i estarà a punt abans de que se celebri el referèndum, “perquè els treballadors puguin votar en ple coneixement”, ha aclarit Montaner. “És essencial continuar el nostre compromís amb la ciutadania de una campanya d’informació neutral i clara”, ha conclòs Montaner.

Els seus resultats, doncs, tenen per objectiu ajudar a esvair les incerteses que envolten l’aplicació de l’acord, especialment en el que fa referència a l’economia, l’ocupació i el benestar dels andorrans i residents. Una informació que des d’Andorra Endavant, consideren essencial per poder prendre una decisió de manera més informada respecte als  beneficis i les pèrdues que pot comportar l’Acord d’associació amb la UE .

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play