menu Home
AndorraEconomiaSocietat

Un informe jurídic impulsa Ordino a revisar la qualificació dels terrenys no urbanitzables

Ràdio Valira | 28 de març de 2024

El jurista del comú d’Ordino ha assenyalat a través d’un informe que resulta complex mantenir la qualificació dels terrenys classificats com a no urbanitzables i que, per tant, serà necessari revisar la qualificació d’aquestes terres. Així ho ha avançat la cònsol major d’Ordino, Maria del Mar Coma, aquest dimecres en el marc d’unes declaracions posteriors a la sessió de consell de comú, on també ha informat que la majoria de les 220 al·legacions rebudes pel Pla d’Ordenació Urbanística Parroquial (POUP) fan referència a aquestes qualificacions. “Ara caldrà estudiar com hem de protegir el territori d’una altra manera. En lloc de designar un terreny com a no urbanitzable, potser haurem d’establir que es pot urbanitzar amb una densitat o una edificabilitat molt més baixa” ha destacat, Coma, insistint en què “no estem fent marxa enrere, sinó que treballarem el pla de manera diferent”.

Amb relació a aquesta qüestió, la mandatària comunal també ha informat que l’equip redactor del projecte juntament amb els assessors es troben treballant actualment en la lectura de les al·legacions rebudes i que, a principis d’abril, els faran arribar un resum d’aquests documents. Així mateix, Coma ha detallat que, el proper pas, serà organitzar un procés informatiu per discutir les propostes per a cadascuna de les zones. “Jo suposo que la prioritat de l’anterior mandat era protegir el territori i, en aquell moment, es va decidir que es faria d’aquesta manera. L’estudi continua sent aprofitable però ara és hora de revertir-lo una mica” ha afegit la cònsol major ordinenca.

Aprovat el pressupost 2024 amb un dèficit de 4,6 milions d’euros
L’ordre del dia de la sessió d’aquest dimecres, on també s’ha nomenat un nou agent de circulació, ha estat marcat per l’aprovació del pressupost per a l’exercici 2024, que s’ha aprovat amb les abstencions dels dos consellers d’Units per Ordino. El conseller de Finances, Ludovic Albós, ha informat que la corporació preveu uns ingressos de 15,5 milions i unes despesos de 19,2 milions -sense comptar el retorn del préstec de 920 mil euros de retorn-. Aquest escenari deixa un resultat negatiu de 4,6 milions d’euros de dèficit. En aquest sentit, les principals inversions recauen en la remodelació de l’hotel Casamanya (1,2 milions d’euros euros), en el desdoblament de la xarxa d’aigua potable (800.000 euros), en la remodelació de la zona de relax del Centre Esportiu d’Ordino (500.000 euros), en diverses millores de la via pública (300.000 euros) i en millores d’eficiència energètica de diversos edificis (60.000 euros).

“Està previst que la remodelació de l’hotel Casamanya comenci aquest any, però també dependrà del Govern” ha destacat, Albós, qui ha afegit que les obres de la xarxa d’aigua també començaran durant aquest exercici. “Haurem de prioritzar certes zones. Segurament començarem per les parts més baixes, que són les més sensibles i que tenen més necessitat de desdoblament, i a partir d’aquí, anirem pujant” ha indicat, el conseller de Finances.

En el marc d’unes declaracions, Dolsa ha informat que ha tornat a presentar un recurs a la justícia i ha confirmat que l’afer Grifols acabarà davant del tribunal d’Estrasburg.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play