menu Home
AndorraEconomiaSocietat

La població flotant supera els 14 milions de persones el 2023

Ràdio Valira | 28 de març de 2024

La població flotant durant el 2023 ha estat de 14.003.571 persones, una xifra que equival a un increment del 12,4% si es compara amb l’any anterior. Segons publica aquest dijous el departament d’Estadística, l’augment de la població flotant respecte de la xifra de l’any anterior s’explica, en gran part, per l’augment de les pernoctacions i dels excursionistes.

Si es du a terme una anàlisi mensual pels anys anteriors, exceptuant l’any 2020 i 2021 a causa de la pandèmia, es veu de manera molt clara com la població flotant augmenta en els darrers mesos de l’any i es manté fins al març de l’any següent, coincidint amb la temporada d’hivern, i en el tercer trimestre, coincidint amb les vacances d’estiu.

Entrant al detall, durant els tres primers mesos de l’any 2023 les xifres de població flotant es van situar en una mitjana d’1.612.433 persones per mes, notablement per sobre dels valors del mateix període del 2022, quan es van situar al voltant d’1.300.000 persones. Durant el segon trimestre, s’observa una reducció, especialment en els mesos d’abril i maig.

De cara al juny i fins a l’agost, coincidint amb els mesos d’estiu, la població flotant assoleix el seu màxim anual (1.811.275 persones). Durant el quart trimestre, les xifres es van reduint fins al mes de desembre, quan comença la temporada d’hivern, aquest any la població flotant el quart trimestre s’ha situat en 1.028.527 persones de mitjana.

La població estacional al Principat durant l’any 2023 ha estat de 17.110.796 persones, el que equival a un augment de l’11,9% respecte a l’any anterior. El concepte de població estacional inclou turistes, excursionistes i temporers, mentre que no inclou la població resident.

La població estacional equivalent a temps complert anual (població estacional ETCA) durant l’any 2023 ha estat de 46.879 persones, el 55,1% de la població resident.

El component estacional oscil·la significativament al llarg de l’any i, de forma general, registra els valors màxims en el primer trimestre, coincidint amb la temporada de neu i durant el tercer trimestre, amb l’estiu. Per al primer trimestre del 2023, la mitjana de la població estacional s’ha situat al voltant d’1.721.000 persones, un 21,5% més, de mitjana, respecte al mateix període anterior.

Pel que fa al tercer trimestre, la població estacional mitjana és d’1.683.641 persones, un augment mitjà del 9,6% respecte al mateix trimestre de l’any anterior. Durant el quart trimestre la mitjana de la població estacional s’ha situat en 1.200.315 persones, un augment del 3,9% respecte del mateix període de l’any anterior.

Finalment, la població equivalent, és a dir, la població resident a temps complert al país que generaria la mateixa necessitat de recursos, és de 125.224 persones, el que suposa un increment respecte a l’any 2022 del 6,6%.


 • Ara en directe
 • Radioestadio noche

  Veure més
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play