menu Home
AndorraEconomia

Els canvis en inmigració alerten a temporers i empresaris

Ràdio Valira | 27 de març de 2024

L’anunci dels canvis en matèria d’immigració que aquest dimarts ha fet públic el Consell Econòmic i Social, no tan sols ha alertat als treballadors de temporada, sinó també als empresaris. Consideren que la informació transmesa no és suficient i que queden incògnites, com ara el procés que se seguirà per escollir les 300 persones que podran accedir a la quota general. El president d’Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce, destaca que només són entre un 20 i un 30% els que intentarien arribar als 300 permesos, mentres que tota la resta tenen clar que volen marxar. “La informació no ha estat clara i tampoc s’ha dit si es farà una quota d’estiu. El que més ens va cridar l’atenció va ser és que ens van trucar molts empresaris per la falta d’informació”, explicava Ponce.

Així doncs, insisteix en el fet que s’hauria de fer públic el criteri que se seguirà per escollir aquests treballadors que podran accedir a la quota general. En cas contrari, alerta que la situació al Servei d’Immigració podria ser caòtica. “Poden arribar 400 persones al portal del Servei d’Inmigració esperant pels seus documents”, alerta Ponce.

Pel que fa al retorn del model anterior a la pandèmia, on els treballadors extracomunitaris han d’acreditar 4 anys d’experiència, el portaveu ho troba correcte i assegura que és conscient de la problemàtica actual que hi ha al país. En els dos últims anys ha pujat la quantitat de residents, amb tot el que comporta; i pel que fa la normativa Ponce declara que “tenen un motiu important i que justifica aquesta mesura”.

Amb tot, apunta que l’anunci arriba massa tard, i que l’ideal hauria estat fer-ho a principis de temporada, ja que molts empresaris comptaven amb la plantilla actual per afrontar la temporada d’estiu. I és que ara, amb l’anunci de les noves mesures tan sols una setmana abans d’aplicar-se, tant treballadors com empresaris, tenen molt poc temps per decidir sobre els pròxims passos a seguir.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play