menu Home
AndorraEconomiaPólitica

Casal diu que la dimissió de Pla no és “un entrebanc” per a la política d’habitatge

Ràdio Valira | 27 de març de 2024

La dimissió del director de l’Institut Nacional de l’Habitatge, Josep Maria Pla, que ha estat confirmada pel ministre portaveu, Guillem Casal, no ha de suposar “en cap cas un entrebanc” per a la política en matèria d’habitatge de l’executiu, tal com ha reconegut el ministre, que ha apuntat a una “visió divergent” entre Pla i l’actual titular d’Habitatge, Conxita Marsol, com a un dels motius que pot haver estat darrere del fet que Pla plegui. En aquest sentit, ha recordat que el nou reglament de concessió dels pisos de lloguer a preu assequible dona més potestats a la institució i que potser això hauria pogut provocar divergències.

En aquest sentit, Casal ha confirmat que han tingut “constància” de la dimissió de Pla de “manera informal” i que quan rebin la comunicació oficial “s’analitzarà” el procediment que cal procedir per “cobrir la plaça”, ja que ha subratllat la importància d’aquest organisme “més enllà de les persones”. En aquest sentit, ha recordat que l’institut és un dels actors implicats en la política en matèria d’habitatge prevista pel Govern i que preveu la inversió de 30 milions aquest 2024 per a impulsar habitatge a preu assequible. Precisament, el reglament que fixa les bases per accedir a un d’aquests pisos determina que la gestió de la concessió dels habitatges va a càrrec d’aquest institut. En aquest sentit, Casal ha defensat que la situació que es pugui derivar de la dimissió de Pla no interferirà en la concessió d’aquests pisos, ja que fins i tot pot intervenir el ministeri.

Casal ha recordat que Pla va ser nomenat l’anterior legislatura, quan era ministre de la cartera d’Habitatge Víctor Filloy i ha fet notar que el context era “diferent” en la legislatura passada, tot remarcant que malgrat aquesta dimissió el Govern continua “concentrat en solventar la problemàtica” de l’habitatge.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play