menu Home
AndorraEconomiaGeneral

Govern i AR+I exploren la possibilitat d’implementar un parc tecnològic a Andorra

Ràdio Valira | 24 de març de 2024

El secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura, i la gerent d’Andorra Recerca i Innovació, Vanesa Arroyo, han visitat aquesta setmana el ‘Transfiere’: Fòrum Europeu per la ciència, la tecnologia i la innovació. Segons ha explicat Saura, l’objectiu ha sigut “estrènyer la col·laboració amb entitats europees que ajudin a impulsar l’àrea de la innovació a Andorra”, L’esdeveniment s’ha celebrat a Màlaga i ha comptat amb la participació de mig miler d’experts en l’àmbit de la innovació aplicada al desenvolupament de les regions, arribats d’una trentena de països, i més de 80 ‘startups’ que pogut presentar els seus projectes i iniciatives.

‘Transfiere’ ha centrat la seva 13a edició en la recerca d’iniciatives que consolidin la innovació territorial per impulsar la transformació de les regions. El Fòrum ha incidit en la col·laboració entre els territoris per mitjà de les seves polítiques d’innovació, com l’ús de la intel·ligència artificial i el ‘Big Data ‘en la gestió de la sobirania de les dades. Saura ha valorat positivament la visita, ja que han pogut aprofitar per “treballar conjuntament amb l’associació internacional de Parcs Tecnològics per a l’impuls de l’àrea d’innovació d’Andorra i la possible implementació d’un parc tecnològic al país”.

A més, la delegació andorrana ha visitat el ‘Màlaga TechPark’, un espai “consolidat mundialment que aporta a la regió una diversificació econòmica d’alt valor afegit”. De la mateixa manera que AR+I, el parc tecnològic forma part de l’IASP (associació de parcs científics i tecnològics) i contribueix a l’impuls de l’economia regional i la diversificació de la comunitat. Aquest, el formen unes 650 empreses i factura més de 2.700 milions d’euros, una xifra que representa el 8,6% del PIB de la ciutat andalusa.

Per la seva banda, Arroyo ha explicat que estar en contacte amb aquest tipus de parcs serveix per “seguir de prop les tendències actuals de la transferència de la tecnologia i la creació d’oportunitats en tots els àmbits que requereixen una innovació puntera i transformativa, que aporti solucions a problemàtiques socials, demogràfiques, de recursos naturals o la salut”. La gerent d’AR+I ha conclòs esmentant que “en entorns com aquest és on sorgeixen col·laboracions que ajuden a desenvolupar-nos en l’àmbit de l’economia del coneixement i a crear sinergies que aportin beneficis socioeconòmics reals”.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play