menu Home
AndorraCultura

Arriba l’espectacle de dansa contemporània “Scotoma” a l’Auditori Nacional

Ràdio Valira | 22 de març de 2024

L’Espai Foyer de l’Auditori Nacional, acull aquesta tarda a les 19h l’espectacle de dansa contemporània “Scotoma”, a càrrec de Clémentine & Lisard.

S’anomena “Scotoma” a l’àrea d’alteració parcial del camp de visió, que consisteix en una agudesa visual parcialment disminuïda o degenerada del tot ,que està envoltada d’un camp de visió normal. Es tracta doncs d’una ubicació sense cèl·lules fotoreceptores. Tots els ulls de mamífers normals tenen un scotoma en el seu camp de visió, i normalment s’anomena “punt cec”. Aquesta és una definició que tant la podem aplicar al camp visual com a la psicologia, que seria la incapacitat per comprendre o percebre certes coses.

Clémentine & Lisard traslladen aquest concepte a la dansa en aquesta producció catalano-francesa que convida a reflexionar sobre l’atenció, el que la captura i el que la dirigeix. I en aquest sentit, ens plantegen la trobada de dues persones immerses en el seu propi món, i que es donaran  mútuament la possibilitat de descobrir altres perspectives, fet que els permetrà ampliar les seves mirades cap al que desconeixien.

Tots dos, Clémentine Télesfort, i Lisard Tranis, són intèrprets i creadors de dansa contemporània. Col·laboren artísticament des del 2019 en la investigació i la creació escènica, enfocant-se en el moviment i l’expressió corporal com a eina de comunicació.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play