menu Home
AndorraSalut

La CASS cobreix tot del tractament per la tuberculosi pulmonar multiresistent

Ràdio Valira | 18 de març de 2024

La bedaquilina passarà a tenir el 100% del finançament per part de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Així ho ha aprovat el Govern amb la modificació del Reglament que regula les condicions per al finançament públic de medicaments d’alta complexitat, incloent aquest nou medicament indicat per tractar la tuberculosis pulmonar multiresistent.

En concret, està indicat com a tractament combinat quan el règim de tractament efectiu no pot instaurar-se per motius de resistència i tolerabilitat. El cost total del tractament amb la bedaquilina és de 23.196 euros. Per tal d’accedir a la cobertura del 100%, aquest medicament ha de ser prescrit per un metge internista amb experiència en el maneig de la tuberculosi i que realitzi la prescripció des de l’hospital. A més, les receptes tindran una validesa de sis mesos i el medicament es de dispensació hospitalària.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play