menu Home
AndorraPóliticaSalut

Salut amplia el conveni amb l’UdA per realitzar formacions sobre salut mental

Ràdio Valira | 6 de març de 2024

En el marc del Pla integral de salut mental i addiccions (PISMA), el ministeri de Salut i la Universitat d’Andorra (UdA) amplien el conveni de col·laboració per a la realització de formacions en matèria de salut mental i addicions dirigit als agents comunitaris i socials. Les dues institucions han decidit realitzar dues edicions més aquest curs -la quarta i la cinquena- per la gran demanda que hi va haver en les anteriors, desenvolupades durant l’any 2023 assolint 82 inscripcions. Aquest alt nombre d’inscripcions és un indicador de l’interès i necessitat de coneixement que genera la salut mental, fora del sistema de salut i una mostra d’una societat solidària i inclusiva.

Així doncs, aquest curs va dirigit a agents comunitaris i socials com agents de policia, penitenciaris i de seguretat, bombers i professionals que treballen en activitats de lleure o esportives, que s’interessen per actualitzar els seus coneixements en salut mental. La formació té una càrrega d’1,5 crèdits europeus i consta de 24 hores presencials i 21 de dedicació per preparar les sessions. El ministeri de Salut subvenciona els estudis en un 80% del preu, per tal d’incentivar la formació i facilitar l’accés a la formació en aquest àmbit. La quarta edició es desenvoluparà durant aquest mes de març, la qual ja compta amb 24 persones inscrites, i la cinquena es realitzarà entre els mesos d’abril i maig del 2024 amb inscripció oberta fins a l’11 d’abril.

D’aquesta manera, la formació en atenció integral centrada en la persona i atenció comunitària es considera un aspecte imprescindible per a millorar la prevenció, la detecció, la intervenció i la rehabilitació en salut mental, així com per la lluita contra l’estigma. Així es contempla en el PISMA, que dedica una línia estratègica a la formació.

El conveni de col·laboració signat entre el ministeri de Salut i l’UdA el 2022 permetia desenvolupar un programa acadèmic amb formacions en salut mental i addicions destinades, d’una banda, al personal d’infermeria i, d’altra banda, a altres agents implicats.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play