menu Home
AndorraSocietat

Escaldes-Engordany crea un taller per incentivar la participació dels joves en la presa de decisions

Ràdio Valira | 5 de març de 2024

El conseller de Joventut i Ciutadania d’Escaldes-Engordany, Ramon Tena, ha presentat aquest dimarts el projecte ‘La teva participació sí que importa’, creat des del comú per a incentivar la participació dels joves en la presa de decisions. Aquesta iniciativa consisteix en una acció formativa per dissenyar diferents propostes per a la participació ciutadana, que podran anar des de millores del punt jove fins a l’elaboració de pressupostos participatius, i que comptarà amb el suport del Consell d’Europa.

Així mateix, el conseller ha explicat que el taller “va destinat sobretot a tècnics de Joventut dels comuns” i “tècnics de Joventut del Govern i altres actors importants en l’àmbit de joventut andorrana com el Fòrum Nacional de la Joventut o el Carnet Jove” amb una capacitat màxima de 20 o 25 participants per tal de respectar els estàndards de qualitat europeus. L’objectiu de l’acció formativa és demostrar als joves “que hi ha altres mètodes de participació a part d’anar a votar cada quatre anys”. Per la seva banda, la cap del departament de Joventut, Belen Ibáñez, ha afegit que una altra finalitat és “intentar que els joves tinguin un sentiment de pertinença a la parròquia” i que siguin “protagonistes en la seva comunitat”.

Igualment, Tena ha especificat que el projecte tindrà una durada d’una setmana, del 27 al 31 de maig, en la qual ja es començaran a dissenyar les propostes per a la participació dels més joves. Després, s’obrirà “una segona fase des del juny fins a finals d’octubre on es desenvoluparan les accions”, ha continuat explicant el conseller, i durant el mes de novembre es realitzarà una valoració dels resultats d’aquests.

El Consell d’Europa oferirà al comú d’Escaldes-Engordany diferents suports arran de la seva participació en el programa ‘Youth for democracy’. Així doncs, el comú rebrà un recolzament de caràcter institucional, és a dir, que el taller estarà acreditat amb el segell de l’organització. A més, obtindrà un suport financer de fins a 6.000 euros, i suport educatiu amb accés a tot el material i dinàmiques, així com la participació del formador del departament de Joventut del Consell d’Europa, Xavier Baró.

Sobre el programa ‘Youth for democracy’
El programa ‘Youth for democracy’ del Consell d’Europa pretén fomentar la participació activa i l’apoderament dels joves en societats pacífiques i inclusives a Europa. Així, es programaran diferents activitats, com cursos de formació, conferències, seminaris, reunions consultives, campaments juvenils de construcció de pau, entre altres, a les que també  han optat països com Luxemburg, Itàlia, Albània o Grècia. La voluntat de totes les iniciatives impulsades pel programa ‘Youth for democracy’ impliquen evitar el desencant democràtic i l’exclusió social dels joves davant un context econòmic i social que crea dificultats diverses per als joves dins l’àmbit europeu.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play