menu Home
AndorraCultura

Nou rècord de participants a l’Andorra Sax Fest

Ràdio Valira | 27 de febrer de 2024

Del 28 de març al 5 d’abril torna l’Andorra Sax Fest que enguany celebra l’onzena edició assolint un nou rècord de participants en les dues categories de Solo Sax i Solo Youth Sax. Igual que l’any passat, els candidats que hi participen han superat un procés de preselecció a partir de vídeos que han enviat a l’organització del certamen on havien de demostrar el seu domini de l’instrument i les seves habilitats interpretatives en diferents registres.

En total, es van rebre 180 sol·licituds en format audiovisual de les quals se n’han escollit finalment 144. En concret, 138 inscrits participaran al Solo Sax i els 52 restants, al Youth Sax.

L’Andorra Sax Fest és un certamen que cada any atrau a més públic internacional i prova d’això és que enguany hi participen saxofonistes vinguts de 34 països diferents. La nacionalitat més nombrosa és la xinesa amb 55 participants superant així els 50 procedents d’Espanya, el país que fins ara comptava amb més concursants en les anteriors deu edicions celebrades.

Després de la Xina i Espanya, la majoria dels participants provenen de França (21), Japó (21), Rússia (18) i Corea del Sud (8). A destacar també que aquest any hi prenen part nou andorrans, la xifra més alta en aquests onze anys de festival.

“Estem molt satisfets de la consolidació d’aquest certamen, del prestigi i del renom internacional que té i que a més, any rere any hi prenguin part concursants vinguts de cada vegada més països”, ha valorat el director de l’Andorra Sax Fest, Efrem Roca.

L’Andorra Sax Fest tindrà una durada de nou dies i reunirà a unes 500 persones entre participants, acreditats i membres de l’organització. A part de ser un punt de trobada, d’intercanvi d’experiències i de coneixements entorn del món del saxofon, els inscrits també aprofiten per descobrir els atractius turístics del país.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play