menu Home
AndorraEsportsGeneral

La fundació Juan Ayuso-Andbank impulsora per a fomentar el ciclisme juvenil

Ràdio Valira | 21 de febrer de 2024

La Fundació Juan Ayuso-Andbank és la nova iniciativa per part de l’entitat bancària com a suport a la proposta del ciclista professional de l’equip UAE Team Emirates, Juan Ayuso, i del seu pare i també membre de la fundació, Javier Ayuso. Per la seva part, la directora adjunta d’Andbank, Marta Bravo, en la presentació de la fundació ha aproftit per realçar “l’esforç, perseverança i dedicació” del jove que van de la mà de l’entitat.

Així doncs, la fundació, que té base a Espanya, té previst començar les seves activitats a partir del mes de març. Principalment té com a objectiu crear un grup ciclistes juvenils, entre disset i divuit anys, per poder aportar-los les bases i el suport econòmic per garantir el seu futur esportista dins del món del ciclisme. Aquesta ajuda econòmica se centrarà en atorgament de subvencions i beques des de 200 euros a 1.000 euros aproximadament.

Actualment, la fundació compta amb el grup ja format amb uns dotze corredors. El jove ciclista ha especificat que “no té gaire sentit tenir un grup de vint corredors, si després solament poden participar sis o set”. A mesura que avanci el temps amb l’equip més reconegut i els joves ciclistes més consolidats, espera que “puguin competir fora d’Espanya, en carreres internacionals”. Tanmateix, ha incidit que de moment no hi ha la idea sobre la taula de crear més grups d’altres categories “esperem que en uns anys puguem abastar juvenils, sub-23 i a un equip professional, però és més aviat un somni que un objectiu”.

Fent un salt en el temps, el salt professional dins de la carrera de Juan Ayuso, va ser el punt per motivar-lo a crear un grup de ciclistes juvenil, però no va ser fins que va començar a idear amb el seu pare “de com podia ser l’equip i de com crear-lo”, va ser el punt que “va venir la idea de la fundació”, explica el ciclista. El progenitor ha recalcat que dins de la carrera del seu fill ha gaudit veure com ell i els del seu equip “reforçaven els seus valors” i aquest és un altre punt a fomentar dins de la iniciativa.

Juan Ayuso ha aprofitat per comentar que una vegada amb l’estructura ja implantada en la fundació i amb l’equip format, espera que en un futur es pugui convertir en “una plataforma per canalitzar ajudes d’altres empreses i institucions que no solament vagin dedicades als juvenils, sinó que a més nens”. Tanmateix, ha agregat malgrat que la fundació es localitza al país veí, “possiblement poden sorgir oportunitats per ajudar a la gent d’Andorra”.

Si més no, gràcies a la creació de la fundació altres empreses i aprofitant la notorietat del ciclista professional, ja han començat a aportar noves idees per al futur de la iniciativa en relació amb l’ús de la bicicleta per ajudar a altres persones, com per exemple per als “nens d’Àfrica, no en la variant esportiva, sinó per la mobilitat en les poblacions, que és complicada”, segons Javier Ayuso.

Amb tot, el jove ciclista va instal·lar la seva residència a Andorra el 2021 i explica que “està molt content i se sent com a casa”. Considerant que és el país que concentra més ciclistes, l’ha ajudat a establir nous contactes i a conèixer a gent del món ciclista. Ha reconegut que és un territori idoni per a la preparació de les carreres.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play